Hamáček: Jen ČSSD a Piráti přinášeli konkrétní témata, návrat voličů ale moc čekat nemůžeme

Jan Hamáček

Jan Hamáček Zdroj: profimedia.cz

Před více než půl rokem obměnila sociální demokracie vedení strany, její předseda Jan Hamáček ale příliš neočekává, že by změna zajistila straně výrazný úspěch v aktuálních volbách.

Podle šéfa ČSSD Jana Hamáčka dají volby obrázek o aktuální situaci strany. “Po půl roce od zvolení nového vedení není ale realistické očekávat velké posuny v přízni voličů,” řekl.

K odhadu zisku sociální demokracie v komunálnich volbách se nechtěl vyjadřovat. V souboji o Senát bude podle Hamáčka úspěchem každý znovu získaný mandát. Oranžoví jsou v nejobtížnější situaci, protože obhajují nejvíce křesel, konkrétně 13.

Hamáček zůstává ohledně vyhlídek své strany zdrženlivý i přesto, že jen ČSSD a Piráti podle něj v kampani přinášeli konkrétní témata. 

Místopředsedkyně ČSSD Jana Fialová novinářům řekla, že komunální politika je především o tvářích a lidé si vybírají své politiky podle toho, jak je znají. "Jsme si vědomi některých chyb a podle toho asi bude vypadat vysvědčení, které nám voliči vystaví," uvedla. Věří, že ČSSD bude úspěšná na Vysočině, v Pardubickém a Jihočeském kraji. V Praze to podle ní bude hodně těžké.