Co čekat od Applu: nové iPhony, aplikaci na dobrý spánek i nástroj proti rušení ve škole

Šéf Applu Tim Cook

Šéf Applu Tim Cook Zdroj: Reuters

Mac Pro
iPhone
Apple Watch
Sluchátka AirPods
5
Fotogalerie

Každý podzim od roku 2011 pořádá společnost Apple v Kalifornii zahajovací akci, kde odhaluje aktualizaci pro své výrobky nebo představí ty zbrusu nové. Nejinak je tomu i letos. Spekuluje se, že by Apple mohl svým zákazníkům a fanouškům nadělit až tři nové telefony. Informoval o tom server CNBC.

Akce americké společnosti Apple je každoročně jednou z nejvíce sledovaných událostí. Například loňský přímý přenos na youtube shlédly tři miliony diváků. Představovací akce má především zaujmout stávající i nové zákazníky a přesvědčit je ke koupi nových nebo aktualizovaných produktů před nadcházejícími svátky a nákupními akcemi. Letošní takzvaný September Event je naplánován na úterý 10. září. 

Největší očekávání patří tento rok oblasti mobilních telefonů. Již několik týdnů se totiž spekuluje o tom, že by společnost mohla představit pokračovatele iPhonů XR, XS a XS Max. Analytik společnosti TF International Securities Ming-čch' Kchuo uvedl, že by se nové telefony měly lišit ve výkonnosti hardwaru, kvalitě fotoaparátu a především ve velikosti displeje. Doplnil, že nové telefony nebudou podporovat 5G síťě a měly by nově být schopny nabíjet ostatní zařízení od společnosti, například sluchátka AirPods. Spekuluje se celkem o 11 novinkách.

Keynote bude poprvé streamovat i přes YouTube >>>

Další sledovanou skupinou výrobků jsou chytré hodinky Apple Watch. Společnost v minulém roce uvedla jejich čtvrtou generaci. Experti letos očekávají, že co do vzhledu mají zákazníci počítat jen s drobnými úpravami. Apple by však dle očekávání měl přinést hodinkám nové funkce. Jednou z nich by měla být nová aplikace na sledování kvality spánku, nazvaná „Burrito“. 

Podle serveru macrumors.com by také nové hodinky měly obsahovat aplikaci nazvanou „Schooltime“. Tu nejspíše ocení především rodiče. „Schooltime“ by totiž měla zablokovat všechny aplikace, které by mohly studenty rušit při školní výuce a nechat jim povolené pouze volání se svými rodiči a na tísňové linky. 

Představení nových produktů znamená pro společnost Apple důležitý milník v tomto roce, protože se nejspíše promítnou do jejích výdělků. Americká společnost určitě nechce opakovat slabý začátek letošního roku, kdy oznámila snížení odhadu tržeb za své první fiskální čtvrtletí, které skončilo 29. prosince 2018. Za zhoršením tehdy stál slabý prodej iPhonů v Číně, i kvůli setrvávající obchodní válce mezi Spojenými státy a Čínou.

Novinky ze sídla Applu v Cupertinu mají pak pro zákazníky a fanoušky značky význam i proto, že paralelně s představováním nové nabídky výrazně zlevňuje ta stávající