Italové pojali covid stylově. Postaví designové očkovací pavilony

Pavilony budou mít dřevěný interiér s textilními stěnami.

Pavilony budou mít dřevěný interiér s textilními stěnami. Zdroj: CNN

Stefano Boeri, italský architekt, navrhl designové očkovací pavilony pro celou Itálii.
Designové pavilony budou zdobeny květinovým dekorem, který má symbolizovat vyrovnanost a regeneraci.
Itálie je co do počtu uváděných obětí koronaviru nejhůře zasaženou zemí v Evropě a pátou nejpostiženější zemí na světě.
4
Fotogalerie

Ani pandemie koronaviru neudolala uměleckého ducha Apeninského poloostrova. Italové v centrech měst postaví na půldruhého tisíce designových očkovacích pavilonů. Architekt Stefano Boeri při jejich návrhu využil květinový dekor jako symbol regenerace a znovuzrození, jak informovala CNN.

Designové pavilony se v centrech italských budou stavět od ledna, kdy začne očkování proti nemoci COVID-19. Architekt Stefano Boeri je s týmem konzultantů také doplnil logem a dalšími vizuálními prvky provázejícími italskou očkovací kampaň.

Pavilon v Boeriho pojetí má dřevěnou konstrukci potaženou textilem, kterou na pohledové straně zdobí symbol prvosenky jarní alias petrklíče. „Očkování se stane aktem občanské odpovědnosti, lásky k druhým a znovuobjevení života. Virus některé z nás uvěznil v nemocnicích a v našich domovech, ale vakcína nás přivede zpět k plnohodnotnému životu a přírodě, jež nás obklopují,“ vysvětlil Boeri.

Itálie je co do počtu obětí souvisejících s koronavirem nejhůře zasaženou zemí v Evropě. Letos jich má být více než za druhé světové války. Statistický úřad Istat očekává, že celkový počet souvisejících úmrtí za tento rok překročí 700 tisíc, což se stalo naposledy v roce 1944.

Do Česka by první dodávky vakcíny měly podle ministerstva zdravotnictví  dorazit kolem 28. prosince. Celkově je objednáno očkování pro 6,9 milionu lidí. Očkovat se má na dvou stovkách míst ve zdravotnických zařízeních, zapojit by se mělo na pět tisíc praktických lékařů.