Air Bank nabídne placení mobilem příští rok

Pobočka Air Bank ve Vodičkově ulici v Praze

Pobočka Air Bank ve Vodičkově ulici v Praze Zdroj: Anna Vackova/E15

Airbank
Pobočka Air Bank
Air bank
Air banka
Air Bank
7
Fotogalerie

Air Bank se už příští rok připojí k bankám, které svým klientům s chytrými telefony Android umožní platit v obchodech pouhým přiložením mobilu k terminálu. Využije přitom stejnou technologii HCE, jakou využívá například Android Pay, klienti si ale platby mobilem zapnou velmi snadno přímo v mobilní aplikaci My Air. Na přípravě plateb mobilem Air Bank spolupracuje se společností MasterCard, jejíž karty klientům nabízí.

„Klienti pak v obchodě pouze mobil zapnou do úvodní obrazovky a zaplatí s ním stejně, jako dnes s bezkontaktní kartou nebo nálepkou,“ říká Jaromír Vostrý, produktový manažer pro platební karty ve společnosti Air Bank a dodává: „Umožnit platby mobilem přímo ve své mobilní aplikaci je pro banku vývojově i časově náročnější než například využít existující aplikaci Android Pay. Výhodou pro klienty ale současně je, že v aplikaci My Air dál zůstanou všechny detaily o platbách a nebudou se posílat nikam dál.“

Klientům se staršími telefony bez podpory NFC nebo s telefony s jiným systémem než Android bude Air Bank dál nabízet bezkontaktní nálepky, které si mohou nalepit na kryt telefonu. Jejich výhodou je, že s nimi klienti zaplatí i v případě, kdy se jim telefon vybije.