Američané se majetkově vrací do německé ProSiebenSat. Koupili v ní pětiprocentní podíl

ProSiebenSat.1 Media

ProSiebenSat.1 Media Zdroj: profimedia.cz

ProSiebenSat.1 Media
ProSiebenSat.1 Media
ProSiebenSat.1 Media
4
Fotogalerie

Americká investiční skupina KKR oznámila, že koupila zhruba pětiprocentní podíl v německé televizní a rozhlasové společnosti ProSiebenSat.1 Media. Ve firmě ProSiebenSat.1 Media vlastní desetiprocentní podíl také koncern Czech Media Invest (CMI) českého miliardáře Daniela Křetínského.

Minulý měsíc Křetínský odmítl spekulace, že chce firmu ProSiebenSat.1 Media ovládnout ve spolupráci s italskou mediální skupinou Mediaset. Ta v německém podniku vlastní podíl kolem 24 procent, napsala agentura Reuters.

Skupina KKR a společnost Permira v roce 2006 firmu ProSiebenSat.1 Media koupily, o osm let později ji však opět prodaly. „Rozhodli jsme se do ní znovu investovat na základě svého přesvědčení, že finanční trhy tento podnik v současnosti podhodnocují,“ uvedl mluvčí KKR. „Považujeme to za finanční investici,“ dodal.

ProSiebenSat.1 Media se nyní potýká s konkurencí ze strany streamovacích služeb, jako je například Netflix. „Považujeme za pozitivní signál, že kromě Mediasetu a CMI považují ProSieben za atraktivní investici i další, a to dokonce v období krize,“ uvedla německá firma v reakci na převzetí podílu skupinou KKR.

Daniel Křetínský je spolumajitelem vydavatelství Czech News Center, které provozuje také ekonomický web E15.cz.