Část linky metra A přerušila provoz, ve stanici Bořislavka došlo k průsaku vody

Do prostoru kolejiště ve stanici metra Bořislavka prosákla voda.

Do prostoru kolejiště ve stanici metra Bořislavka prosákla voda. Zdroj: Aktu.cz

Přibližně na dvě a půl hodiny byl dnes dopoledne zastavený provoz metra na lince A mezi Náměstím Míru a Petřinami. Důvodem byl průsak vody do kolejiště ve stanici Bořislavka. Celá linka A se podle webu dopravního podniku znovu rozjela krátce před polednem.

Poškození podzemní dráhy a následný průsak vody do kolejí podle mluvčí dopravního podniku Anety Řehkové způsobil zřejmě vliv těžké techniky nad tunelem metra.

Okolnosti narušení tubusu prošetřuje policie. "Zatím nebyla stanovena žádná trestně právní kvalifikace," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Dodala, že způsobená škoda se podle prvotních odhadů pohybuje kolem 10 milionů korun. Statik podle ní nezjistil narušení stavby.

Metro mezi Náměstím Míru a Petřinami nejezdilo od 09:26 do 11:55. Ve zbylých úsecích linky A zůstal provoz zachován. Cestující museli mezi náměstím Míru a Petřinami využívat povrchovou dopravu. Dopravní podnik proto dočasně upravil trasy některých autobusových linek a tramvajové linky 23. V úseku Hradčanská - Petřiny byla zavedena posilová náhradní autobusová doprava.