Tesla otevřela v Praze svůj první servis pro východní Evropu

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Zdroj: Tesla

Tesla Model S
Tesla
Model Y
Tesla Model Y
Model Y
7
Fotogalerie

Americký výrobce elektromobilů Tesla otevřel minulý týden v Praze první servis svých vozů pro východní Evropu. Uvedl to ve čtvrtek server Lidovky.cz. Do budoucna chce mít Tesla v Česku i výdejní místo. Dosud museli čeští majitelé vozů Tesla jezdit za servisem do Německa či Rakouska. Auta si zatím mohou koupit pouze přes zahraniční prodejce. Podle údajů ministerstva dopravy je nyní v Česku přes 400 vozů Tesla.

Servis Tesly se nachází v pražských Vysočanech. "Máme tady techniky z jiných evropských servisních center, kteří provádí školení a základní opravy a servis," popsal serveru začátky fungování servisu jeho manažer Tomáš Novotný.

Prodej vozů v Česku automobilka podle něj také chystá. "Výdejní místo v Česku je sice v plánu, ale zatím není jasno, kdy by se mohlo otevřít. Priorita je teď zaběhnout servis," uvedl Novotný.

Tesla letos v prvním čtvrtletí prodělala 702,1 milionu dolarů (16,2 miliardy korun) a se ztrátou počítá také ve druhém čtvrtletí. Firma letos hodlá dodat na trh 360 až 400 tisíc vozů. Do zisku se plánuje vrátit ve třetím čtvrtletí.