Za pár let bude polovina lidí pracovat na dálku. Spolehlivá IT výbava je proto nutností

Podle studie analytické společnosti Gartner bude do roku 2030 až 48 procent zaměstnanců pracovat na dálku.

Podle studie analytické společnosti Gartner bude do roku 2030 až 48 procent zaměstnanců pracovat na dálku. Zdroj: asus.com

Pandemie covid-19 měla zásadní vliv nejen na celosvětovou ekonomiku, ale změnila i způsob, jakým žijeme a pracujeme. Jednou z nejvýraznějších změn je především přechod na digitální podnikání a s tím související hybridní pracoviště. Podle studie analytické společnosti Gartner bude do roku 2030 až 48 procent zaměstnanců pracovat na dálku. Před pandemií to bylo jen 30 procent.

Studie také uvádí, že pokud by podniky a organizace trvaly na bezpodmínečném návratu lidí do kanceláře, pro 38 procent bílých límečků by to mohl být závažný důvod, kvůli kterému by stávající zaměstnání klidně opustili. A na to firmy reagují – vytvářejí platformy založené na cloudových technologiích, které zaměstnancům umožňují plnohodnotnou „práci odkudkoli". Díky tomu se cloudová uložiště stala jednou z dvanácti nejvýznamnějších technologií pro roky 2021 až 2023.

Nově nastavené digitální řešení pracoviště poskytne firmám výhodu, protože bude mít dlouhodobý vliv na jejich výkonnost a konkurenceschopnost. Důležitým faktorem je pak i efektivita takového řešení. Úspora nákladů firmám pomůže rychleji se zotavit nejen z pandemie, ale překonat i budoucí krize. Zkrátka jim zajistí dlouhodobě stabilní pozici na trhu. A jak mohou konkrétní nástroje vypadat? Komplexním řešení pro tyto účely představují například produkty ASUS Business portfolia pro firmy.

Naplno a hlavně bezpečně

Dnes je běžné, že pracovníci jedné společnosti fungují na několika místech. Proto musí firemní technika podporovat bezchybnou komunikaci napříč kontinenty, časovými pásmy nebo různými pobočkami. A v odvětvích, kde se sdílejí vysoce citlivá data a know-how, je důležité zajistit robustní zabezpečení. Proto je nabídka společnosti ASUS navržena s důrazem na snadné sdílení informací a integrované zabezpečení.

Například vychytávka ASUS Wi-Fi master odstraní veškeré problémy s připojením Wi-Fi. Uživatelům umožní plynule a rychle streamovat, přestože se nachází daleko od routeru. ASUS také klade důraz na výdrž baterie - konkrétně u pracovních notebooků jde na jedno nabití o více než 10 hodin práce odkudkoli. To ocení především zaměstanci pracující na dálku, pro které jsou vhodná lehká zařízení a modely s odnímatelnou klávesnicí. Technologie ASUS AI noise canceling zase využívá umělou inteligenci k zajištění křišťálově čistého zvuku během konferenčních hovorů.

Jeden z nejlehčích business notebooků světa ASUS ExpertBook B9 je vybaven bezpečnostními funkcemi enterprise úrovně. Ty jsou součástí hardwaru a cloudového softwaru a chrání informace před zranitelnostmi firmwaru a neoprávněným přístupem. Biometrické přihlášení, fyzické krytky webových kamer, přihlášení pomocí NFC a Trusted Platform Module 2.0 zase zabrání neautorizovanému přístupu.

Lepší kontinuita při nižších nákladech

Forma hybridní práce znamená také vyšší nároky na odolnost. Ve skutečně flexibilním prostředí musí mít zaměstnanci možnost pracovat na jakémkoli pracovišti, kde to jejich povinnosti vyžadují, aniž by se museli obávat, že náhodné pády a nárazy vyřadí jejich zařízení - a tím i produktivitu - z provozu. Odolná zařízení s robustním hardwarem i softwarem pomohou společnosti snížit náklady potřebné na výměnu méně odolných zařízení. Úspory se z dlouhodobého hlediska maximalizují a zároveň je zajištěna trvalá provozuschopnost, produktivita i zisky.

Proto zařízení ASUS pro firemní segment splňují vojenské standardy odolnosti a procházejí přísným interním testováním. Například nejnovější ASUS ExpertBook B3 Detachable s oddělitelnou klávesnicí a pevnou šasi odolá každodenním nástrahám pracovního života. V laboratořích ASUS Quality Test Labs v Tchaj-peji a Singapuru jsou právě tyto notebooky podrobovány rozsáhlým zátěžovým testům, aby byla zajištěna odolnost klíčových komponent, jako jsou klávesnice a displej.

Ochrana dat uložených uvnitř zařízení je možná ještě důležitější než ochrana vnější konstrukce. Ve vzácných případech výpadku proudu, zemětřesení nebo jiných přírodních katastrof zajišťuje systém ASUS Uninterruptible Power Supply u vybraných modelů ASUS ExpertCenter a základních desek ASUS, že data budou uložena v bezpečí a poté je bude možné obnovit a provozovat v běžném režimu.

Služby pro hladký provoz firmy  

Odborní technici společnosti ASUS jsou připraveni pomoci ve více než 1 300 servisních centrech a 20 000 výdejních místech po celém světě v mnoha jazycích. To umožňuje udržovat komplexní systémy hardwaru, softwaru a firmwaru jejich zařízení na špičkové úrovni po celé roky. Když zařízení přestane optimálně fungovat, je důležité rychle vyhledat technickou pomoc a odbornou péči. Profesionálové ve svém rychlém pracovním tempu vyžadují, aby tato pomoc byla pohodlně dostupná, např. na jedno kliknutí, a to bez ohledu na to, kde zrovna jsou.

V případě, že zařízení vyžadují servis, měli by mít zaměstnanci možnost získat odpovídající podporu a služby kdekoli. Zákaznická podpora společnosti ASUS proto zahrnuje podporu v aktuální lokalitě následující pracovní den. Firma zavedla také služby, jako je vyzvednutí a vrácení, nonstop chatovací boxy a často kladené dotazy, stejně jako nástroje pro autodiagnostiku, aby zákazníci mohli identifikovat problémy a rychle je řešit.

K dispozici je také samoobslužný software MyASUS. Jedná se o platformu, kde uživatelé mohou na jednom místě jednoduše provádět údržbu systémů, aktualizovat software a optimalizovat výkon počítače. K získání poprodejní a zákaznické podpory stačí jen jedno kliknutí, takže uživatelé získají rychlou pomoc při řešení technických problémů. A v případě jakýchkoli nehod poskytuje uživatelům klid služba ASUS Accidental Damage Protection (ADP), která pokrývá vše od polití tekutinou až po prasklou obrazovku v důsledku pádu. Díky praktickým zdrojům a včasné pomoci mohou firmy minimalizovat přerušení provozu a rychle se vrátit k práci.