Firmy budou šetřit na pronájmu kanceláří i zefektivňovat pracovní procesy

Zdroj: Smarty CZ

Víte, co můžete zefektivnit ve své firmě? Jaké procesy se dají urychlit? Řešením může být Paper Less Office nebo sdílená pracovní místa.

Efektivní procesy ve firmě nejen díky Office 365 a méně fyzických pracovních míst. Podívejte se, jak můžete ušetřit i vy

Smarty.cz se stalo oblíbeným dodavatelem elektroniky a IT řešení v mnoha firmách. Jedním z nejdůležitějších bodů veškeré spolupráce je osobní vztah se zákazníkem. Výsledkem je chytré a efektivní řešení odpovídající konkrétním potřebám jednotlivých firem. Smarty.cz pomáhá nalézt chytrá řešení nejen pro firmy, ale i pro školy či další neziskové organizace.  A jaké konkrétní změny proběhly přímo ve Smarty.cz?

Sdílená pracovní místa

Pro efektivní řízení pronájmu kanceláře byla zavedena sdílená pracovní místa, aby byl prostor využit co nejefektivněji.

To, že úspora míst v kancelářích bude logickým krokem, je více než jasné. Homeoffice pronikl v nějaké míře na každé pracoviště. Pracovníci se vybavili na práci z domova a do kanceláře chodí méně, případně se s kolegy střídají. Mnoho firem má teď spoustu prostoru, který ale nikdo nevyužívá. S tím souvisí trend zavádění tzv. sdíleného pracovního místa. O jeden stůl se tak bude dělit více pracovníků střídajících se v kanceláři. Tento stejný systém zavádí pro některé zaměstnance i ve Smarty.cz.

Smarty CZ

Sdílené místo funguje na základě rezervace skrz Microsoft Outlook, což je dostupný nástroj z rodiny Microsoft Office. Jedná se tedy o celkem rychlé a chytré řešení, jež nevyžaduje žádné speciální programy. Na pracovním místě najde zaměstnanec vše, co ke své práci potřebuje – počítač, nabíječky, monitor, klávesnici s myší i sluchátka s potlačením okolního hluku. 

Paper Less Office

Cílem každé firmy je neustále růst, to se daří i ve Smarty.cz. Cílem firmy bylo nasadit tzv. document flow, které by pomohlo, jak zredukovat zbytečné množství e-mailů, tak velké množství papírových dokumentů.

Pro efektivní práci byly vybrány známé moderní nástroje Office 365. Pro odbourání zbytečných e-mailů, a tedy rychlejší interní komunikaci, byl zaveden Microsoft Teams . Výsledkem je efektivnější komunikace jak mezi jednotlivci, tak mezi jednotlivými týmy každého oddělení. Stačí poslat zprávu či vytvořit konferenční hovor.

Pro účely informování zaměstnanců na jednom místě je využíván Sharepoint a Microsoft flow – došlo k vytvoření vlastního intranetu, kde jednoduchá evidence informuje všechna zúčastněná oddělení. Požadavky na schválení, ať už nového firemního telefonu, nebo dovolené, se zapisují do Sharepointu a následné flow se postará o schvalovací kolečko vč. informování potřebných lidí.

Zlepšily se tak procesy napříč celou firmou, a to nejen s ohledem na efektivitu práce, ale i na životní prostředí.

Vzdálená správa zaměstnaneckého hardwaru

Správa firemních zařízení může být časově velmi náročná. Jednoduchá správa zařízení, vysoké zabezpečení i delší podpora aktualizací – to byl další z cílů Smarty.cz

Díky Apple Business Manager s napojením do IBM MaaS360 se stala správa zaměstnaneckých zařízení na dálku dostupnější a jednodušší. Díky kompletnímu využití Apple produktů u každého zaměstnance umožnují zařízení kompletní správu zaměstnaneckého hardwaru, a to včetně bezpečnostních politik, aktualizací, distribucí aplikací a dalších výhod.

Díky nasazení ABM s napojením na MDM přešlo Smarty.cz na „Zero Touch“ přípravu zaměstnaneckého HW. Veškerá zařízení, která naši zaměstnanci využívají (jako MacBook, iPhone či iPad), stačí připojit na WiFi a do zařízení se automaticky nahraje vše potřebné k práci.

IT oddělení má zároveň možnost na dálku HW kdykoliv aktualizovat, smazat nebo upravit bezpečnostní politiku. 

Tyto i mnohé další požadavky vám na míru navrhne Smarty.cz. Ušetří vaší firmě čas i peníze.

Máte zájem o cenovou nabídku přímo na míru, vybavení pro vaše kanceláře nebo IT řešení? Není problém. Napište nám

www.smarty.cz/Firmy  | obchod@smarty.cz | M: +420 724 832 732.