Albert přidá pokladním 13,5 procenta, ostatní řetězce dávají víc

Albert

Albert

Supermarket Albert v Praze.
Tesco
Pomocné ruce. V období od 17. do 23. prosince 2010 se ve zhruba 120 obchodech Tesco uskutečnila po deváté akce Helping Hands. Během ní odpracovalo až dvěosmihodinové směny 720 administrativních pracovníků z pražské a brněnské kanceláře,kteří vyměnili práci u počítače za markování u pokladny, doplňování a vybalování zboží či obsluhu zákazníků u pultů. Na snímku personální ředitel společnosti Tesco Stores ČR Karel Foltýn pomáhá v hypermarketu Novodvorská s doplňováním zboží
prodejny nové generace v řetězci Lidl.
3. místo: Dieter Schwarz. Fotografování se vyhýbá i zakladatel řetězce Lidl. Jeho majetek má hodnotu 13 miliard eur.
6
Fotogalerie

Obchodní řetězec Albert navýší od července mzdy zaměstnancům pracujícím na provozních pozicích v obchodech v průměru o pět procent. Dohodli se na tom zástupci vedení společnosti s odborovými organizacemi. Jde letos o druhé zvýšení platů, celkem tak pracovníci dostanou přidáno za letošní rok 13,5 procenta. Firma výši průměrné mzdy neuvedla.

Podle odborářů v maloobchodu činí základní mzda provozních zaměstnanců v Praze v řetězcích při nástupu asi 14 tisíc korun. Platy.cz uvádí průměrnou mzdu na pozici prodavač 14 376 korun a u pokladní 14 270 korun. Průměrná hrubá měsíční mzda v Česku v prvním čtvrtletí letošního roku činila 27 889 korun.

"Letos v lednu jsme se společně s navýšením mezd provozním zaměstnancům zavázali k sedmiprocentnímu nárůstu v roce 2018. Jsme rádi, že tento slib můžeme začít plnit již nyní," uvedl Ctirad Nedbálek, ředitel lidských zdrojů řetězce Albert.

Podle Odborového svazu pracovníků obchodu (OSPO) činí minimální navýšení základních mezd v Albertu od července tři procenta. "Považujeme tento krok za velký úspěch, neboť zaměstnancům se zvýší i jejich průměrná mzda. Stalo se tak přesto, že společnost letos zvýšila základní mzdy již jednou, a to od 1. ledna o pět procent," uvedla předsedkyně OSPO Renáta Burianová.

Na konci loňského roku se do kolektivního vyjednávání o mzdách v řetězci, kvůli sporu firmy s odbory, vložil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Jednal s nizozemským velvyslancem, který měl informovat vedení nizozemské centrály i tamní ministerstvo zahraničních věcí o nízkých mzdách firmy v Česku.

Nízká míra nezaměstnanosti, zvyšující se konkurenční boj o kvalitní zaměstnance a nezájem uchazečů o práci v maloobchodu nutí obchodní řetězce v poslední době zvyšovat nástupní mzdy. Ty ale přesto u řady řetězců zůstávají pod průměrem Česka.

Například řetězec Lidl zvýšil od března nástupní mzdu zaměstnanců v obchodech o 25 procent, dosáhla tak 23 333 korun při čtyřicetihodinovém úvazku týdně. Průměrná mzda prodavačů a pokladních je podle firmy při stejném úvazku 24 897 korun. Nástupní mzda pro pokladní v Penny marketu je nyní v průměru 17 500 korun, v Praze 20 500 korun.

Naposledy oznámily zvýšení mezd Tesco a právě Penny. Zaměstnancům prodejen řetězce Tesco se od července zvýší základní tarifní mzdy v průměru o 11 procent. Penny zvyšoval letos platy podruhé, a to o 6,2 procenta.