Dva dny v týdnu mám zavřeno a vařím jen v poledne a večer. Funguje to, říká mistr francouzské kuchyně Jan Kracík

Video placeholde

„Často přijdete do restaurace a nikdo si vás ani nevšimne. To je ten nejhorší začátek, který může nastat.“ Bohužel právě to se ale podle šéfkuchaře Jana Kracíka často v českých restauracích děje.

Ve svém pražském podniku Pot au feu se Kracík snaží mít motivovaný a dobře vybraný personál, kterému dopřává jen pětidenní pracovní týden a normální pracovní dobu. Jak funguje business v restauraci, kam můžete přijít jen v době obědů nebo večeří? Jak snáší mistr francouské kuchyně případnou kritiku svého jídla a co každoročně tržby jeho restaurace sklepne na polovinu? Podívejte se na další epizodu “Receptu na úspěch“.

Kde všude Jan Kracík vařil
 2011šéfkuchař, Dům vína U Závoje, Praha
2008 / 2011šéfkuchař, restaurant manager, Restaurant Palac Kinskych v Praze
2007 / 2008 šéfkuchař, Le bouchon, gourmet restaurant, Praha
2006 / 2007šéfkuchař, Restaurant Bílý Koníček, Praha
2005 / 2006šéfkuchař, restaurant Beograd, Praha
2003 / 2005kuchař, hotel restaurant Residence, Zweisimmen Švýcarsko,
2002 / 2003vedoucí směny, Mount Juliet Conrad, restaurant Lady Helen, Irsko
2002 / 2002vedoucí směny, Hotel Labuť – Vrchlabí
1999 / 2002kuchař, Hotel Renaissance Munich, Německo