Pandoru nově podporuje britská hvězda. Podívejte se na výrobu klenotů pro dánský šperkařský řetězec

Millie Bobby Brown v kampani pro Pandoru

Millie Bobby Brown v kampani pro Pandoru Zdroj: Pandora

Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown
Záběry z továrny Pandora v thajském Lamphunu
30
Fotogalerie

Dánská společnost Pandora navrhuje, vyrábí a prodává ručně dodělávané populární šperky již více než pětatřicet let. Za tu dobu se její výrobky prosadily ve stovce zemích všech kontinentů a prodávají se na 7700 místech. Pandora zaměstnává více než dvaadvacet tisíc lidí, z toho jich přes 13 tisíc pracuje v Thajsku. Podívejte se do tamní továrny.

Šperkaři z kodaňské Pandory každoročně utrží v přepočtu zhruba 75 miliard korun. Loni poprvé po letech silného růstu zájmu zaznamenali ochlazení poptávky.

K návratu do centra zájmu má šperkům Pandora nově pomoci i britská herečka a zpěvačka Millie Bobby Brown, která se nově stala tváří značky. Propaguje unikátní šperky v ceně do devadesáti dolarů z recyklovaného stříbra.

Kvůli špatným loňským výsledkům akcionáři firmy odvolali generálního ředitele Anderse Coldinga Friise a vybrali nového prezidenta a výkonného ředitele Alexandera Lacika. Ten má firmě pomoci k obnovení růstu. V jeho transformačním plánu se hovořilo o propouštění zaměstnanců právě v Thajsku. Tam firmu opustí 400 lidí. V nedávném rozhovoru pro dánská média Lacik uvedl, že značka i společnost směřují k naplnění stanovených cílů a čekají ji nové výzvy. Včetně rozšiřování sítě obchodů a větší podpory značky.

 

Prohlédněte si fotogalerii: