E15 z Frankfurtu: Po dlouhé době dal o sobě vědět Opel

Opel Corsa

Opel Corsa Zdroj: auto.cz/Vít Hlaváček

Opel Corsa
Opel Corsa
Opel Corsa
Opel Corsa
Opel Corsa
40
Fotogalerie

Mezinárodní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem má za sebou první novinářský den. Počet vystavovatelů se letos proti předchozímu ročníku před dvěma lety snížil o pětinu na 800. Nejpočetnější reprezentaci má Čína se 79 vystavujícími firmami.

Zatímco na loňské přehlídce v Paříži, se kterou se Frankfurt střídá, byly silně zastoupené francouzské značky, letošní hlavní evropská podzimní výstava je ve znamení německých firem.

Některé premiéry měl autosalon za sebou ještě před svým začátkem. V pondělí večer Volkswagen oficiálně představil novou subznačku ID., vyhrazenou elektromobilům. Následně ve světové premiéře ukázal i její první model ID.3, který má konkurovat Modelu 3 od Tesly nebo Nissanu Leaf. VW Group ukázala i další novinky s elektropohonem - Porsche Taycan a Lamborghini Sián.

BMW představuje sérii konceptů naznačujících budoucí designové směřování značky charakteristické stále se zvětšujícím masky ve tvaru ledvinek. Také konkurenční Mercedes poodhaluje budoucnost prostřednictvím konceptu EQS. Nové vozy představila i značka Opel.

Dění na autosalonu jsme sledovali v online přenosu: