Šéf výroby Tesly končí. Automobilka Lucid jí přetáhla už druhého manažera

Lucid Motors

Lucid Motors Zdroj: Lucid Motors

Lucid Motors
Lucid Motors
Návrh nového vozu automobilky Lucid
Lucid Motors
Návrh nového vozu automobilky Lucid
17
Fotogalerie

Jen tři roky vydržel na své pozici nyní již bývalý šéf výroby automobilky Tesla Peter Hochholdinger. Toho americká společnost v roce 2016 přetáhla z Audi, aby mohl pracovat na voze Tesla Model 3 a také aby během dvou let zvýšil objem výroby tohoto modelu na půl milionu kusů ročně. Nyní však Hochholdinger odchází. A to směrem ke konkurenci v podobě nové automobilky Lucid Motors. Informoval o tom server TechCrunch.

Hochholdinger má za sebou více než dvě desítky let pracovních zkušeností v automobilce Audi, kde byl zodpovědný například za modely A4, A5 nebo třeba Q5. Není jedinou posilou, která do čínsko-amerického startupu Lucid Motors přichází právě z Tesly. Už před ním spojil s novou automobilkou své síly Peter Rawlinson, který se významně podílel na vývoji Tesla Model S. 

Lucid Motors chtějí zatím nabídnout model nazvaný Lucid Air. Ten měl jít původně na trh v roce 2018. Celý proces se však zdržel kvůli finančním potížím, které automobilku postihly. Výrazně jí pomohla až finanční injekce v podobě investice ve výši miliardy dolarů, která přišla ze Saudské Arábie. 

Firma nyní připravuje stavbu vlastní továrny. Stát by měla ve Spojených státech - konkrétně v Arizoně - a její vybudování by mělo přijít na zhruba 700 milionů dolarů.