Ranní check: Vítek se zbavuje majetku, Mall.cz se daří lépe, než Allegro čekalo

Allegro přivedlo do Česka 20 tisích obchodníků.

Allegro přivedlo do Česka 20 tisích obchodníků. Zdroj: Allegro

Dobré ráno! Je 146. den roku, svátek má Filip. V tento den v roce 1303 manželka Václava II. Eliška Rejčka byla korunována českou královnou.

Přečtěte si nejdůležitější zprávy posledních hodin.

✅ Vítek se zbavuje dalšího majetku. Jeho CPI prodala pozemky v Itálii a Turecku

Více než miliardu korun utržila skupina CPI Property Group realitního byznysmena Radovana Vítka dalším rozprodejem svého majetku v Itálii a Turecku. Firma tak chce získat peníze na snížení svého vysokého zadlužení. Od začátku roku prodala skupina pozemky a nemovitosti v přepočtu za téměř deset miliard korun.

✅ Realitní fond České spořitelny prodává kancelářskou budovu na Rohanském nábřeží

Nejstarší nemovitostní fond v Česku Reico ČS nemovitostní (RČSN) prodává budovu Rohan Business Centre v Praze. Budova stojí na nábřeží v Karlíně, kde se nachází především kancelářské budovy. Hodnota divestice činí přibližně 740 milionů korun (31,2 milionů eur), píše fond v tiskové zprávě. Novým vlastníkem se stal retailový nemovitostní fond Fio banky.

✅ Mall.cz krvácí méně, než vedení Allegra čekalo. To přivedlo do Česka 20 tisíc obchodníků

Prodeje polského Allegra včetně Mall Group v úvodním letošním čtvrtletí vzrostly o 21 procent, český internetový obchod ovšem i nadále hlásí propad tržeb. Polský gigant v posledních týdnech spustil online tržiště Allegro.cz, přes které českým zákazníkům prodává zboží 20 tisíc obchodníků. 

✅ Soud poslal zakladatele Oath Keepers kvůli útoku na Kapitol na 18 let do vězení

Americký federální soud dnes poslal na 18 let do vězení Stewarta Rhodese, zakladatele extremistické skupiny Oath Keepers (Strážci přísahy) za rozvratné spiknutí a další trestné činy v souvislosti s útokem příznivců exprezidenta Donalda Trumpa na sídlo Kongresu 6. ledna 2021. Informovaly o tom agentury.

Někdejšího vůdce krajně pravicové milice Rhodese soud uznal vinným už dříve, dnes oznámil výši trestu. Obžaloba pro něj žádala 25 let za mřížemi.

Stane se dnes:

  • Slavnostní zahájení provozu na nové tramvajové trati Sídliště Modřany - Libuš. 
  • Pokračuje dvoudenní návštěva prezidenta Petra Pavla v Kraji Vysočina.
  • Pracovní návštěva předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové a skupiny poslanců ve Washingtonu a Atlantě doprovázená podnikatelskou misí.
  • Má odstoupit rumunský premiér Nicolae Ciuca, aby tak uvolnil cestu do čela vlády svému nástupci z řad koaličního partnera. Výměna je zakotvena v koaliční smlouvě. Očekává se, že se novým premiérem stane šéf sociálních demokratů Marcel Ciolacu.