Chystaná novela zákoníku práce nakopla HR platformy. Sloneek hlásí čtyřnásobný obrat

Trend v digitalizaci HR umocní chystaná novela zákoníku práce, díky které bude možné řadu pracovněprávních dokumentů doručovat a podepisovat elektronicky.  „Novela zatím není schválená, ale již to vypadá, že má finální kontury a někdy během léta nebo na podzim by mohla být platná. A to pak dále podpoří poptávku po další digitalizaci,“ potvrzuje HR expert společnosti Deloitte Ondřej Přerovský.

Trend v digitalizaci HR umocní chystaná novela zákoníku práce, díky které bude možné řadu pracovněprávních dokumentů doručovat a podepisovat elektronicky. „Novela zatím není schválená, ale již to vypadá, že má finální kontury a někdy během léta nebo na podzim by mohla být platná. A to pak dále podpoří poptávku po další digitalizaci,“ potvrzuje HR expert společnosti Deloitte Ondřej Přerovský. Zdroj: Shutterstock

HR platformy vloni skokově vzrostly. Česko-slovenský startup Sloneek se zvýšil obrat čtyřnásobně a personální systém OKbase zaznamenal přírůstek zakázek téměř o dvě třetiny.
2
Fotogalerie

Digitální personalistika je na vzestupu, přestože mnoho společností omezilo  náborové a výdajové plány. HR platformy, které nabízejí bezpapírová řešení  uzavírání dokumentů, analytické nástroje pro sledování zaměstnanců nebo i sdílení firemních vtipů, loni skokově narostly. Česko-slovenský startup Sloneek zvýšil obrat čtyřnásobně a personální systém OKbase zaznamenal přírůstek zakázek téměř o dvě třetiny. Trendu započatému covidovým růstem teď navíc pomáhá chystaná novela zákoníku práce, která umožní řadu pracovních smluv uzavírat online.

Startup Sloneek zaměřený na digitalizaci řízení lidských zdrojů loni při čtyřnásobném růstu dosáhl rekordního obratu necelých 9,5 milionu korun a ztrojnásobil počet klientů. „Rosteme stabilním tempem, což dokazuje, že máme dobře postavený produkt, který umí firmám vydělávat peníze, a že jsme na začátku celkového trendu digitalizace HR,“ usuzuje šéf startupu Sloneek Filip Lukáč.

Vzhledem ke změnám na trhu práce zaznamenal i změnu poptávky. Někdejší zájem o elektronické podpisy, sledování docházky a jednoduchý time tracking ustupuje strategickým funkcím, které podporují rozvoj každého zaměstnance a udržují jeho motivaci.

Společnost OKsystem vyvíjející personální systém OKbase, který má na českém trhu kolem 300 tisíc uživatelů, loni zaznamenala šedesátiprocentní nárůst objemu nových zakázek. „HR systém významně pomáhá v péči o zaměstnance a ovlivňuje jejich spokojenost, na další rok jsme připravili i nové funkcionality,“ říká obchodní ředitel OKsystemu Vladimír Fuchs.

Poptávka po řešení digitální důvěry, digitalizace procesů a jejich bezpapírovosti včetně personálních procesů je na vzestupu ve všech oblastech, zdůrazňuje Zdeněk Sýkora, marketingový ředitel firmy Sefira, která se tímto segmentem zabývá. „Zvýšený zájem si vysvětlujeme zkušeností organizací s lockdownem. V praxi se ukázalo, že digitalizace procesů není jen technologická zajímavost, ale klíčový směr organizací. Zároveň je na trhu znatelný odklon od ‚nějakých levných‘ řešení k těm, která kladou důraz na kvalitu a jsou v souladu s legislativou,“ doplňuje.

Zájem potvrzuje i expert na digitalizaci HR procesů a služeb Deloitte Ondřej Přerovský. „Jednoznačně je tento trend vidět. Řada společností se během covidu i po něm rozhodla pro revizi HR procesů a jejich digitalizaci. Důvodem byla potřeba řešit věci na dálku – ať již z pohledu zaměstnanců, či personalistů,“ popisuje.

Trend si uvědomují také investoři. Česko-slovenský softwarový startup pro HR manažery CultureBoard tak nedávno získal od tří různých investorů pobídku 440 tisíc eur, téměř 10,5 milionu korun, na podporu růstu a rozvoje. Nabízí sadu modulů pro budování firemní kultury včetně zábavných průzkumů, pochval nebo odměn a k jeho zákazníkům patří Disney, Nike nebo Tesla. Startup Sloneek loni získal na další vývoj dokonce milion eur. 

Nynější rozvoj navíc urychluje chystaná novela zákoníku práce, která upravuje kromě podmínek dohod a práce na dálku i pracovněprávní dokumenty. Řadu z nich bude možné doručovat a uzavírat elektronicky. „Chceme nastavit  podmínky, které budou odrážet aktuální možnosti. V digitalizaci jsme se opravdu posunuli a pravidla byla dosud velmi přísná. Naším cílem je veškeré procesy co nejvíce zjednodušit, ale zároveň zachovat dostatečnou úroveň ochrany zaměstnanců,“ vysvětluje ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Kompromisní návrh, na kterém se shodují sociální partneři i vládní koalice, momentálně čeká na projednání ve vládě. „Novela zatím není schválená, ale již to vypadá, že má finální kontury a někdy během léta nebo na podzim by mohla být platná. A to pak dále podpoří poptávku po další digitalizaci,“ potvrzuje Přerovský. Novela podle Sýkory navíc omezí rizika z digitalizačních snah a vytvoří pro firmy další příležitosti.