Fenomén deep fake ve falešném poselství královny Alžběty. Vtipkuje na účet Harryho

Je to ona, nebo není? Falešná Alžběta II. v podání herečky Debry Stephensové.

Je to ona, nebo není? Falešná Alžběta II. v podání herečky Debry Stephensové. Zdroj: Profimedia

Falešná Alžběta II. "pracuje" na tom, aby její projev byl co možná nejzaměnitelnější s projevem reaálné panovnice. Jen sdělovaný obsah je "levý".
Uměle vykreslenou verzi britské panovnice vytvořilo studio vizuálních efektů Framestore. V britské celostátní televizi jej 25. prosince odpoledne odvysílá stanice Channel 4. 
A zde pilíře současné britské monarchie naživo aneb britská královská rodina v rámci předvánočních příprav. (zleva) Princ William, jeho syn princ George, její veličenstvo Alžběta II. a princ Charles.
4
Fotogalerie

Královna Alžběta II. přednese svůj vánoční projev, který obsahuje například narážky na skandály prince Andrewa a prince Harryho a Meghan Markleové. Stane se tak 25. prosince na Boží hod vánoční, ve Spojeném království označovaném jako Christmas Day. Ale nebojte, jde o recesi, respektive deklarované upozornění na jedno z živých nebezpečí doby.

Digitálně vytvořená verze 94leté královny, kterou v klipu hraje herečka Debra Stephensonová, je autory prohlašována za ostré varování před dezinformacemi a falešnými zprávami.

Uměle vykreslenou verzi britské panovnice vytvořilo studio vizuálních efektů Framestore. V britské celostátní televizi jej 25. prosince odpoledne odvysílá stanice Channel 4. 

Ta již do éteru vypustila ukázky z projevu. Zvednuté téma vyvolalo u konzervativních kritiků vlnu nevole. Samotnou ukázku si můžete pustit níže v twitterovém příspěvku Channel 4. 

Paralelně s tímto fiktivním projevem přednese Alžběta II. i svůj standardní a reálný projev k národu. Mnozí očekávají mimo jiné to, že okomentuje čerstvě uzavřenou pobrexitovou dohodu mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií. Jisté to však není, monarchie nemá ve zvyku obšírněji reagovat na politické dění.