Google chystá na příští rok vlastní bankovní účty. Do projektu zapojil dvě další banky

Google zapojil do projektu bankovních účtů dvě nové banky působící mimo Spojené státy.

Google zapojil do projektu bankovních účtů dvě nové banky působící mimo Spojené státy. Zdroj: Reuters

Tak teď vypadá aplikace Google Pay umožňující platby v obchodech.
Šéf Googlu Sundar Pichai na slyšení šéfů velkých technologických firem v americkém Kongresu kvůli podezření z podvodů a nekalým obchodním praktikám
Google chystá vlastní bankovní účty v obdobném provedení, jaké zvolila  společnost Apple u své kreditní karty Apple Card.
Google se netají svými globálními ambicemi napříč obory
5
Fotogalerie

Internetový gigant Google pracuje na rozšíření svého platebního systém Google Pay. Ve spolupráci s několika americkými finančními institucemi do něho od příštího roku vestaví vlastní bankovní účty. K projektu se právě připojily dvě další banky, tentokrát mimo Spojené státy. Jsou to původem baskický bankovní dům BBVA a kanadská banka BMO.

Využití Google Pay přináší uživatelům výhodu v tom, že svůj nový účet budou moci spravovat z jedné aplikace, kterou už používají k platbám. Součástí mají být příslušné finanční přehledy a statistiky. Podstata projektu spočívá v tom, že bankovní stránku věci mají na starosti zavedené finanční společnosti, zatímco Google dodá uživatelskou platformu.

Je to ostatně podobný způsob, jaký zvolila společnost Apple u své kreditní karty Apple Card, kterou zajišťuje bankovní dům Goldman Sachs. Google však přizval ke spolupráci celou řadu společností. Kromě dvou zmíněných bank jsou to instituce Citi, Stanford Federal Credit Union, Bank Mobile, Coastal Community Bank, First Independence Bank a Sefcu.

Tyto společnosti působí na americkém trhu, takže je pravděpodobné, že obdobně jako v případě Applu bude nabídka alespoň zpočátku omezená jen na vybrané trhy.

Článek vyšel na Živě.cz >>>