Indický miliardář se dohodl s Disney, Lví král bude učit děti anglicky

Byju Raveendran

Byju Raveendran Zdroj: Profimedia

Lví král
Lví král
Lví král
4
Fotogalerie

Indie má nového miliardáře, je jím sedmatřicetiletý bývalý učitel Byju Raveendran. Zbohatl vývojem vzdělávací aplikace Byju pro základní a střední školy. Nyní plánuje společně s gigantem Walt Disney vyvinout aplikaci, ve které budou Lví král a princezna Elsa učit předškolní děti angličtinu. Informovala o tom agentura Bloomberg

Raveendran uzavřel smlouvu s Disney a získal 150 milionů dolarů. Hodnota jeho společnosti Think & Learn, ve které vlastní více než 21procentní podíl, vzrostla na téměř šest miliard amerických dolarů. Raveendran se tak rázem stal jedním ze zhruba 130 indických miliardářů.

Po spojení s Disney bude Raveendran expandovat na americký a britský trh. Vyvine vzdělávací aplikaci určenou dětem od jednoho roku do tří let, ve které budou učit matematiku a angličtinu známé Disneyho postavičky jako například lev Simba ze Lvího krále nebo princezna Elsa z Ledového království. Aplikace bude založená na formě vzdělávacích kurzů a her. Dostupná by měla být v roce 2020.

„Lví král dokáže upoutat dětskou pozornost a učit je daleko dříve, než budou chodit do školy,“ řekl pro agenturu Bloomberg Raveendran, který dříve pracoval jako učitel.

Online vzdělávání na indickém trhu zažívá boom díky všudypřítomnosti levných chytrých telefonů a bezdrátového připojení za nízkou cenu.