Společnost Czech Media Invest dokončila nákup rádií od Lagardère

Evropa 2

Evropa 2 Zdroj: Evropa 2

Ruda z Ostravy na Frekvenci 1
2
Fotogalerie

Společnost Czech Media Invest (CMI) ve čtvrtek dokončila akvizici rozhlasových stanic doposud v České republice, Polsku, Slovensku a Rumunsku vlastněných francouzskou skupinou Lagardère. CMI tak získala do svého portfolia nový mediatyp v podobě třetí a čtvrté nejposlouchanější české rádiové stanice, kterými jsou Frekvence 1 a Evropa 2, ale i digitální projekty jako službu pro poslech hudby online na webu a v mobilu YouRadio. 

„Frekvence 1 a Evropa 2 patří bezpochyby k tomu nejlepšímu, co můžete v českém éteru slyšet. Ale není to samozřejmě pouze o těchto velkých stanicích, velký potenciál rozvoje mají jednak ostatní rádia, jednak digitální projekty,“ řekl člen představenstva CMI Daniel Častvaj.

Vedle českých rozhlasových stanic jsou součástí uzavřeného obchodu také rádia v Polsku, Rumunsku a slovenská stanice Evropa 2. Prodejní cena činila 73 milionů eur (zhruba 1,8 miliardy korun). Společnosti provozující rozhlasové stanice, které byly předmětem transakce, vykázaly loni konsolidované tržby přibližně 56 milionů eur (1,4 miliardy korun). 

CMI podle dřívějších informací také jedná s Lagardère Group o koupi časopisů ve Francii, včetně Elle a s ní spojených produktů. Vedle Elle se obchod bude zřejmě týkat francouzských časopisů Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, France Dimanche, Ici Paris a Public.

CMI prostřednictvím svých dceřiných společnosti Czech News Center a CN Invest dosud působila zejména v oblasti tisku. Vydává čtyři deníky E15, Blesk, Sport a Aha!, desítky časopisů, například týdeník Reflex nebo Svět motorů, a také webové tituly. Společnost také vlastní dvě tiskárny a je lídrem ve vydávání knih a distribuce tisku. Jejími vlastníky jsou podnikatelé Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a Roman Korbačka.