Twitter kopíruje Instagram i Snapchat a přidává novou funkci

Twitter se vydává po stopách Snapchatu a Instagramu.

Twitter se vydává po stopách Snapchatu a Instagramu. Zdroj: Unsplash

Jack Dorsey, zakladatel a CEO Twitteru.
Sociální síť Twitter je známá díky krátkým zprávám
Jeden ze zakladatelů Snapchatu, Evan Spiegel.
4
Fotogalerie

Sociální síť Twitter přidává novou funkci ve stylu Stories (příběhů) na stále více populárním Instagramu. Umožní přidávat časově omezené příspěvky, čímž následuje trend a praxi konkurenčních platforem. 

Fleets, jak se novinka jmenuje vydrží na síti pouze 24 hodin, poté zmizí, oznámila společnost. Společnosti ji již testovala v Brazílii, Indii či Jižní Koreji. Sdílet tímto způsobem půjde text, reakce na tweety, fotky či videa. Jednotlivé fleety pak budou umístěny v horní části aplikace. Viditelnost bude záviset na nastavení profilu.

Funkce bude všem uživatelům k dispozici v následujících dnech, a to pro mobilní verze na iOS i Androidu. Odpovědi na jednotlivé fleety pak přijdou dotyčnému přímo do zpráv, narozdíl od veřejných odpovědí pod tweety.

Už dříve s funkcí časově omezeného sdílení přišel Snapchat, který na tom ostatně vyrostl. Z malého startupu se stala firma kotovaná na newyorské burze. Od roku 2017 se akcie Snapchatu pohybovaly od 27 dolarů až k nynějším 39 dolarům za akcii. Twitter na burzu vstoupil v roce 2013 s cenou lehce přes 40 dolarů za akcii a po četných turbulencích ve vývoji ceny se aktuálně obchoduje za obdobnou částku.

Lidé si z kopírování funkce, díky které prorazil Snapchat a následně ji zkopíroval Instagram i například Linkedin, dělají na internetu legraci. Další vtípky vzbuzuje rovněž fakt, že se novinka jmenuje stejně jako značka klystýrů.