V Česku může začít vysílat nová hudební stanice - polská Stars.tv

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: telenorsbc.com

Počet televizních hudebních kanálů v Česku se může opět rozšířit. Licenci pro satelitní vysílání v České republice dnes získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) nová, původem polská hudební stanice Stars.tv. Rada to uvedla v tiskové zprávě po jejím zasedání.

Podle údajů rady se jedná o hudební televizní program zaměřený na celosvětovou hudební produkci, obsahující z převážné části hudební videoklipy. Vysílání stanice bude zcela nebo převážně směřovat do více než padesáti států, a to nejen evropských, ale i třeba zemí bývalého Sovětského svazu, Iránu, Iráku či Saúdské Arábie. Vysílat bude 24 hodin denně, hlavním jazykem vysílání bude polština.

V současné době je možné v Česku sledovat zhruba desítku hudebních programů, ať už prostřednictvím zemského digitálního vysílání či přes kabel a satelit. Přes zemské vysílače je možné sledovat tuzemské stanice Óčko a od 19. listopadu ve zkušebním provozu i novou TV Šlágr. Další programy včetně nejznámějších stanic MTV, VH1 či tuzemské Retro Music TV je možné přijímat přes kabelové a satelitní sítě.