Waymo míří do Evropy. Koupilo zde start-up a zakládá vývojářské centrum

Waymo

Waymo Zdroj: profimedia.cz

Waymo
Waymo
Waymo
Waymo
5
Fotogalerie

Americký vývojář autonomních vozů Waymo se rozšiřuje do Evropy. Dosáhlo tak akvizicí oxfordského startupu Latent Logic, který se věnuje simulování chování řidičů na silnicích a založením nového vývjoářského centra. Informoval o tom server Business Insider

Americké Waymo, které spadá pod technologického giganta Alphabet, prozatím testuje své vozy v americkém Phoenixu, neustále ale pokukuje po Evropě. Tam by firma chtěla být aktivní již v době konání olympiády v roce 2024 v Paříži.

Získaný startup Latent Logic se věnuje simulování chování řidičů a osob pohybujících se na silnici, což je zcela klíčové pro vývoj autonomních vozidel a jejich softwaru. Využívá k tomu reálná data z provozu.

Společně s akvizicí Waymo v Evropě zakládá také svůj první softwarový hub zaměřující se na vývoj. Teoreticky tak nic nebrání tomu, aby firma začala s testováním svých vozů i na starém kontinentu. Je zde ale nutné dodržet právní předpisy. V Evropě oproti některým americkým státům musí být řidič ještě stále přítomen za volantem.

Článek vyšel na stránkách Živě.cz zde >>>