Večeře Na Staré hospodě? Raději jen pivo
Restaurace Na Staré Hospodě těží především z letité historie. První zmínky o ní se datují do roku 1711.
Testovací tým týdeníku Sedmička se do restaurace vypravil na přání čtenářů. V zakouřeném prostředí tam vyzkoušel několik pokrmů.
Polední nabídka hotových jídel byla překvapivě obsáhlá. Také stálé menu nabízí slušnou nabídku minutkových jídel.
Expert na gastronomii Jakub Řičica, chtěl vyzkoušet tamní nakládaný hermelín (35 Kč) a segedínský guláš s houskovým knedlíkem (76 Kč). Sýr byl vyprodaný, proto si za stejnou cenu objednal olomoucké tvarůžky.
„Byly absolutně neuležené a nevýrazně okořeněné,“ komentoval předkrm Řičica. Chléb byl už na první pohled okoralý. Oproti hlavnímu chodu se ale předkrm zdál být tím nejlepším, co restaurace nabízí.
Segedín s mrkví
Segedínský guláš byl podle Řičici připravený z vepřové plece, tedy dražšího a kvalitnějšího masa. Originální receptura uvádí segedínský guláš z libového boku či bůčku. Navzdory kvalitnějším ingrediencím měl tamní guláš se segedínským společný jen název.
„Guláš byl značně nasládlý. Nechápu, našel jsem v něm i mrkev. Mám pocit, že kuchař vařil ze zbytků několika jídel. Tomu by odpovídala chuť i barva,“ řekl Řičica.
Hlavní chod nevylepšily ani knedlíky. Bílá kolečka bez kousku housky pocházela bezpochyby z velkovýroby.
Jediným dezertem, který restaurace nabízí, je zmrzlinový pohár (30 Kč).
„Vůbec mě nepřekvapuje, že pohár představují kopečky z nejlevnějšího polárkáče,“ konstatoval závěrem Řičica.