Česká spořitelna bude mít novou centrálu na Smíchově, postaví ji Sekyra Group

Česká spořitelna

Česká spořitelna Zdroj: Profimedia.cz

Česká spořitelna bude mít novou centrálu o rozloze 80 tisíc metrů čtverečních. Má být součástí projektu Smíchov City, který vyroste na místě bývalého nákladového nádraží v Praze na Smíchově. Centrálu postaví developerská společnost Sekyra Group. Náklady mohou být v miliardách korun, uvedly Hospodářské noviny (HN).

"Můžeme potvrdit, že téma budoucího sídla naší banky je aktuální. Momentálně jsme ve stadiu dokončování plánování a vyjednávání s partnery," řekl deníku mluvčí spořitelny Jiří Štábl. Nyní má Česká spořitelna centrálu u stanice metra Budějovická. Zatím není jasné, co s tímto objektem po dokončení nového sídla udělá.

Česká spořitelna je největší banka v ČR podle počtu klientů, kterých má 4,7 milionu. Hlavním akcionářem je rakouská Erste Group. V letošním prvním pololetí spořitelně klesl meziročně čistý zisk o 6,9 procenta na 7,7 miliardy korun. Za poklesem je podle banky loňský jednorázový výnos z prodeje akcií společnosti Visa Europe, bez tohoto vlivu by se meziroční čistý zisk zvýšil o 8,3 procenta.