Česko má první zlatou medaili. Ester Ledecká ohájila první místo na olympiádě v Pekingu

Osmifinálovou jízdu zvládla Ester Ledecká bez problémů

Osmifinálovou jízdu zvládla Ester Ledecká bez problémů Zdroj: Reuters

Ester Ledecká během kvalifikace paralelního obřího slalomu na snowboardu
Ester Ledecká během paralelního obřího slalomu na snowboardu
Ester Ledecká v objetí s osmifinálovou soupeřkou Nadyou Ochnerovou
Po dominanci v kvalifikaci si Ester Ledecká poradila i s osmifinálovou jízdou
Ester Ledecká si v osmifinále jasně poradila s Nadyou Ochnerovou
6
Fotogalerie

Česko má první zlatou medaily z olympijských her v Pekingu. Ester Ledecká získala první místo v paralelním obřím slalomu. Ve středisku Čang-ťia-kchou splnila roli největší favoritky, soutěží prošla suverénně a ve finále porazila Rakušanku Danielu Ulbingovou.

Šestadvacetiletá Ledecká vybojovala třetí olympijský cenný kov v kariéře. Před čtyřmi lety v Pchjongčchangu slavila senzačně zlato na lyžích v superobřím slalomu a poté podle očekávání triumfovala v paralelním obřím slalomu na snowboardu.

Finálová jízda Ester Ledecké na OH:

Ziskem třetího olympijského zlata Ledecká vyrovnala rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou a oštěpaře Jana Železného. Čtyřikrát na olympiádě vyhrál atlet Emil Zátopek a českou rekordmankou je se sedmi triumfy legendární gymnastka Věra Čáslavská.

Šestadvacetiletá Ledecká je na olympijských hrách potřetí. Při premiéře v Soči 2014 skončila po problémech se zády sedmá v paralelním obřím slalomu a šestá ve slalomu. O čtyři roky později v Pchjongčchangu už nenašla v paralelním obřím slalomu konkurentku a k tomu získala senzačně zlato na lyžích v superobřím slalomu, které bude v Číně obhajovat za tři dny