Dopravní podnik pochybil v zakázce za sto milionů. Výběrové řízení se musí opakovat

Ilusrační snímek

Ilusrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Historická souprava metra na odstavném peróně nedaleko stanice Dejvická.
Stanice metra Dejvická byla ráno uzavřena
Potopa v Dejvickém metru
4
Fotogalerie

Dopravní podnik hlavního města Prahy chyboval podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v zakázce zhruba za 100 milionů korun na rekonstrukci osvětlení stanice metra A Dejvická. Úřad tímto rozhodnutím vrátil do soutěže původně vyloučenou společnost Eltodo.

Rozhodnutí je pravomocné, dopravní podnik se proti němu neodvolal. Nyní musí nabídky firem posoudit znovu, včetně původně vyřazené firmy.

U nabídky Eltoda byl sporný přeložený harmonogram plněné zakázky. ÚOHS dospěl k závěru, že splňoval podmínky dopravního podniku. "Dopravní podnik je nadále přesvědčen o správnosti svého postupu. Důvodem pro respektování rozhodnutí je však skutečnost, že pokud by podnik prosazoval svůj názor na věc, další několikaměsíční trvání řízení o rozkladu by ohrozilo realizaci akce, která je prioritní," reagovala mluvčí podniku Aneta Řehková.

Rekonstrukce stanice metra A Dejvická má následovat po opravě stanice trasy B Jinonice. Dopravní podnik před třemi lety na Dejvické, která je o deset let starší než stanice Jinonice, opravoval stropní desky.

Pražské metro se třemi linkami denně přepraví asi 1,6 milionu cestujících. Naposledy se předloni lidem otevřely nové stanice metra A do Motola. V plánu je výstavba linky D do Písnice.