Exministr Krčál končí i ve stranické funkci

Petr Krčál

Petr Krčál Zdroj: ČTK

Bývalý ministr práce a sociálních věcí Petr Krčál rezignoval na funkci předsedy krajské organizace sociálních demokratů na Vysočině. Rozhodl se tak navzdory podpoře, kterou mu vyslovili představitelé všech okresů. Řekla to tajemnice ČSSD na Vysočině Hana Andělová. Do krajské konference ho zastoupí místopředseda Libor Joukl.

"Na dnešním (čtvrtečním) předsednictvu jsme mu poděkovali za jeho práci a řekli jsme mu, že má naši důvěru. Kdyby si to ještě chtěl rozmyslet, mohl by být předsedou dál," řekl Joukl. Uvedl, že Krčál rezignoval i na funkci místopředsedy okresní organizace ve Žďáru nad Sázavou a zůstává jen řadovým členem strany.

Krčál své rozhodnutí rezignovat na stranickou funkci komentovat nechtěl, uvedl pouze, že je rád, že si ho na Vysočině váží. Krajská konference, která by mohla zvolit nového krajského předsedu, se podle Andělové bude konat pravděpodobně v lednu příštího roku.

Krčál byl krátce ministrem práce a sociálních věcí v nynější Babišově vládě. Kvůli podezření z plagiátorství při bakalářské práci, kterou obhajoval v roce 2007, v úterý rezignoval.