Kongresové centrum končí s ProMoPro

Kongresové centrum Praha

Kongresové centrum Praha Zdroj: profimedia.cz

Kongresové centrum Praha (KCP) se po pěti letech rozchází s poskytovatelem služeb v oblasti audiovizuální techniky, společností ProMoPro. Vyplývá to z dopisu vedení centra obchodním partnerům, který má deník E15 k dispozici. Smluvní vztah, který garantoval ProMoPro pozici generálního dodavatele pro akce v KCP, začal v roce 2007 a skončí k 31. prosinci.

Společnost ProMoPro se dostala do centra pozornosti v letošním prvním pololetí v souvislosti s údajně předraženou státní zakázkou pro české předsednictví v Radě Evropské unie. Policie stíhá jedenáct obviněných. Tehdejší vicepremiér pro evropské záležitosti a současný ministr obrany Alexandr Vondra aféru ustál.

„Z 99 procent kladné reakce a zkušenosti našich klientů s rozsahem a kvalitou poskytovaných služeb v této oblasti nás utvrzují v přesvědčení, že to byla spolupráce veskrze úspěšná. Nicméně vše jednou končí. Je třeba nalézt takové řešení, které v žádném případě nesníží kvalitu, neomezí rozsah nebo jakkoliv jinak negativně neovlivní akci,“ stojí v písemném sdělení.

Kongresové centrum Praha se nejprve snažilo najít nového spolupracovníka v oboru ozvučení a přenosu obrazu včetně servisu pomocí poptávkového řízení. Žádná z předložených nabídek ale nenaplnila očekávání. Představenstvo pak řízení 20. září zrušilo a rozhodlo o zřízení vlastního oddělení audiovizuální techniky.

„Pro vás a vaše klienty zajistí minimálně stejné služby za stejných cenových relací, jako tomu bylo dosud,“ ubezpečuje centrum. „Pevně věříme, že tento krok povede k ještě větší flexibilitě našich služeb a přispěje k tomu, že budeme schopni bez dalších vedlejších nákladů zajistit i přípravu a likvidaci AV techniky pro jakoukoli vaši akci,“ dodává text.

Kvůli ProMoPro exekuce

Kongresové centrum Praha bojuje od roku 2000 s , které nabralo kvůli výročnímu zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky. Závazky přesáhly čtyři miliardy korun a do konce roku 2014 zbývá uhradit zhruba dvě miliardy.