Kvůli schůzce s lobbisty v pražském dopravním podniku končí šéf auditu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Euro Tomas Novak

V pražském dopravním podniku (DPP) skončí vedoucí odboru interního auditu Jan Kopecký. Rozhodlo o tom představenstvo firmy. Důvodem je podezření z toho, že se Kopecký účastnil schůzky s lidmi, kteří se snaží ovlivňovat v dopravním podniku zakázky.

„Představenstvo uložilo generálnímu řediteli a personálnímu řediteli ukončení působení Jana Kopeckého v pozici vedoucího odboru Interní audit,“ uvedl mluvčí DPP Jiří Štábl. Dopravce rovněž podá trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli možnosti ovlivňování chodu DPP.

Na zmíněné schůzce v restauraci na Staroměstském náměstí se podle Českého rozhlasu sešli právník David Michal z kanceláře MSB Legal, podnikatel Jindřich Špringl a lobbista Pavel Dovhomilja. Schůzka se údajně týkala dodávky zabezpečovacího zařízení metra.

Na schůzku se následně dostavil Kopecký. Do jednání se nezapojoval a rozhlasu řekl, že tam měl svou vlastní schůzku. DPP je největší městskou firmou, která zaměstnává zhruba deset tisíc lidí. Jeho provoz hlavní město dotuje ročně více než 11 miliardami korun.