Metro obnoví plný provoz v neděli odpoledne

Můstek, metro

Můstek, metro Zdroj: Wikimedia

Pražský Dopravní podnik obnoví plný provoz metra již v neděli ve tři hodiny odpoledne. Soupravy metra budou zastavovat ve všech stanicích, kolem vestibulů ale i nadále zůstanou protipovodňové zábrany.

Cestující budou v neděli do stanic metra procházet vstupy v bariérách. Na jednání magistrátního krizového štábu zaznělo, že metro bude bez omezení jezdit až od pondělního rána. Po následné dohodě s techniky ale podnik situaci přehodnotil, uvedl poté šéf dopravního podniku.

„Vstupy do stanic budou omezeny tak, abychom v případě potřeby byli schopni v řádu jedné nebo dvou hodin kompletně všechny bariéry znovu dostavět,“ uvedl ředitel Křístek. Náhradní autobusové linky bude podnik postupně rušit.

Podle předpovědí meteorologů by mělo v neděli a pondělí znovu pršet. Zastupující primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) po jednání štábu uvedl, že spadnout má zhruba 40 milimetrů srážek. Vltavská kaskáda i nádrže na říčkách Botiči a Rokytce vypouštějí vodu tak, aby byly schopné zachytit vodu z případných srážek.