Po dalším planém poplachu kolem bomby na VŠE podává škola trestní oznámení. Přišla prý už o deset milionů

Evakuace na VŠE 17. 12. 2019

Evakuace na VŠE 17. 12. 2019 Zdroj: Dominika Hrabalová

Nedávné hlášení bomby na VŠE na Žižkově.
Nedávné hlášení bomby na VŠE na Žižkově.
Nedávné hlášení bomby na VŠE na Žižkově.
Nedávné hlášení bomby na VŠE na Žižkově.
Nedávné hlášení bomby na VŠE na Žižkově.
11
Fotogalerie

Ani ne měsíc po posledním planém poplachu po hlášení bomby byla Vysoká škola ekonomická v Praze v úterý opět paralyzována. Šlo už o několikátý podobný případ z poslední doby. Tentokrát jednu z nejnavštěvovanějších vysokých škol v zemi bolel o to víc, že musela zrušit Den otevřených dveří. To jí mělo vyjít na víc než milion korun.  

"Z důvodu nahlášené bomby je v úterý 17. 12. 2019 nařízena okamžitá evakuace areálu VŠE na Žižkově, nám. W. Churchilla. Vedení školy bude respektovat pokyny Policie ČR, avšak předpokládáme, že objekt bude znovu otevřen v 18:00," objevilo se v úterý ráno na webu školy. 

"Je nám to velice líto, ale bohužel vzhledem k nastalé situaci jsme nuceni zrušit Den otevřených dveří. Za vzniklé komplikace se velice omlouváme," psalo se dál ve zprávě.

Den poté ve středu, kdy už bylo jasné, že šlo o další falešné hlášení, zástupci školy uvedli, že podávají trestní oznámení na neznámého pachatele. Zrušením dne otevřených dveří instituce podle svých odhadů utrpěla škodu ve výši 1,1 milionu korun. Opakovaná hlášení už ji údajně celkem vyšla na 10 milionů korun.

Kvůli tomuto faktu a také kvůli společenské závažnosti takového činu by se v případě usvědčení pachatele mohlo jednat o trest ve výši až několika let odnětí svobody.