Odpadová firma FCC zvýšila obrat na 5,3 miliardy korun. Obsluhuje více než desetinu obyvatel Česka

Popelářský vůz (ilustrační foto)

Popelářský vůz (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia.cz

Obrat odpadové společnosti FCC v Česku v loňském roce meziročně vzrostl o šest procent na 5,3 miliardy korun. Údaje o zisku společnost nezveřejnila.

FCC loni například zahájila provoz nového areálu v pražských Kyjích. Jde o sběrný dvůr s překladištěm odpadu, který slouží mimo jiné firmám podnikajícím v nakládání s odpady nebo ve stavebnictví. Celková projektovaná kapacita zařízení je 95 tisíc tun odpadu ročně.

Společnost FCC byla založena v roce 1988 v Rakousku. Od roku 2006 je jejím majitelem španělská FCC. V České republice působí od roku 1992. FCC v Česku obsluhuje téměř 1,2 milionu obyvatel a nabízí služby pro obce, podniky a živnostníky. Součástí nabídky služeb je zpracování druhotných surovin.

FCC v ČR zajišťuje také sanaci starých ekologických zátěží, projektuje, staví a rekultivuje skládky. Vlastní zhruba 550 nákladních a speciálních vozidel. Provozuje například 12 skládek odpadů, pět kompostovacích zařízení nebo 11 linek na třídění odpadu. Ke konci roku 2016 ve firmě pracovalo 1770 zaměstnanců.