Paroubek: ČSSD je slabá

Jiří Paroubek

Jiří Paroubek Zdroj: E15 Anna Vackova

Kauza Davida Ratha je hlubokým zlomem v české politice, který ukázal slabost sociální demokracie,řekl Jiří Paroubek na konferenci strany LEV21.

„Lidé jsou zklamaní z ČSSD kvůli korupci v krajích a slabosti, kterou tato strana projevila, když hodila svého univerzálního vojáka rovnou přes palubu. Také bych se snažil, aby Rath opustil své funkce, ale za dvě hodiny se zbavit člověka, který byl lídrem jejich kandidátky, je slabost,“ uvedl Paroubek na adresu sociálních demokratů.

Předseda LEV21na sjezdu také řekl, že jeho strana sestaví do podzimních voleb kandidátky ve všech krajích. „Představíme je po schůzi předsednictva strany za dva týdny. V Ústí nad Labem se bude 24. června konat krajská programová konference, kde představíme kandidáty. Kde to půjde, budeme kandidovat i do Senátu,“ řekl Paroubek.

V projevu k delegátům sjezdu Paroubek tradičně kritizoval vládu. Ta podle něj není schopna zajistit čerpání evropských fondů, což je podle něho zkázonosné. Za pět let navíc podle něj pravicové vlády zvýšily deficit rozpočtu o 750 miliard korun. Současné vládní reformy označil za šílenés tím, že jedinou oblastí, která ještě funguje, je export.

Paroubkova strana LEV 21 má v současnosti 1100 členů.