Paroubka napadl neznámý muž

Jiří Paroubek

Jiří Paroubek Zdroj: E15 Eduard Erben

Včera přibližně v 17:30 byl v blízkosti Poslanecké sněmovny na Malostranském náměstí v Praze fyzicky napaden předseda národních socialistů Jiří Paroubek, uvádí server Vaševěc.cz. Opilý vysoký muž údajně Paroubka udeřil do obličeje.

Útok nejspíš nebyl náhodný, protože si jej natáčel další muž, který doprovázel útočníka, uvádí server. Před útokem prý Paroubek s taškou v ruce vysvětloval americkým turistkám cestu k Pražskému hradu.

„Evidujeme incident dvou mužů na Malostranském náměstí. Útočníka jsme nezadrželi, po příjezdu hlídky na místě již nebyl,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Paroubek po incidentu pokračoval ve svém běžném programu. Podobné útoky jsou především důsledkem dlouhodobých osobních útoků na Jiřího Paroubka ze strany některých médií, uvádí server, kam přispívá právě Paroubek a jeho příznivci.

Podobný incident se před sněmovnou odehrál také loni 21. září. Jeho akterém byl v tomto případě ministr financí Miroslav Kalousek. Ten však byl v opačné roli. Čelil slovním útokům mladíka a rozhodl se jeho chování usměrnit několika výchovnými fackami. Soud Kalouskovo počínání ohodnotil tisícikorunovou pokutou.