Policie žádá Sněmovnu o vydání komunisty Ondráčka

Zdeněk Ondráček

Zdeněk Ondráček Zdroj: Profimedia.cz

Policie dnes odpoledne požádala o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka ke stíhání. Informaci České televize potvrdil ČTK předseda mandátového a imunitního výboru Sněmovny Stanislav Grospič (KSČM). Podle serveru Novinky.cz se případ týká Ondráčkových výroků o někdejším kandidátovi na prezidenta Michalu Horáčkovi.

Ondráček řekl, že neví, kvůli čemu může policie žádat o jeho vydání. „Až to přijde, já se s tím seznámím,“ dodal. Poznamenal, že to vnímá jako předvolební boj. „Policie ČR dnes požádala Sněmovnu o vydání pana Ondráčka k trestnímu stíhání. Předpokládám, že v souvislosti s mým trestním oznámením. Pan Ondráček, navzdory dokumentům, které jsem zveřejnil, mě označil za spolupracovníka StB (komunistické Státní bezpečnosti) a veksláka,“ uvedl na twitteru Horáček.

Ondráček obvinil v médiích koncem loňského roku během kampaně před lednovými prezidentskými volbami Horáčka ze spolupráce s StB. Horáček jakoukoli spolupráci s StB popřel a na poslance Ondráčka podal začátkem tohoto roku trestní oznámení. Policie sice později vyšetřování odložila, ale podle serveru Novinky.cz státní zastupitelství policii případ vrátilo.

Imunitní výbor nyní stanoví termín, kdy se žádostí o vydání bude zabývat. Mělo by to být ještě před 10. zářím, kdy začne řádná zářijová schůze Sněmovny, řekl ČTK předseda výboru Grospič.