Praha chce přilákat start-upy a zviditelnit se v cizině

Praha

Praha Zdroj: David Malík / Blesk

Praha
Adriana Krnáčová
3
Fotogalerie

Vedení Prahy chce do hlavního města přilákat start-upové firmy, podpořit zakládání nových společností nebo prohloubit spolupráci se zahraničními městy. Zároveň se chce zviditelnit v cizině. Novinářům to v úterý řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Pražští radní proto schválili strategii ekonomické zahraniční politiky, která vytyčuje některé kroky, které má město udělat.

Cílem koncepce je rozšířit stávající partnerské vztahy zaměřené na bilaterální spolupráci mezi městy. V rámci mezinárodních organizací chce město rozšířit spolupráci se zahraničními partnery i ze soukromého sektoru.

"Snažíme se o to, aby se Praha stala přitažlivější pro zahraniční start-upy, pro společnosti zabývajícími se inovacemi a technologiemi. Celkově tím chceme přilákat zahraniční talenty," řekla Krnáčová.

Kromě lákání firem do Prahy a spolupráce s městy chce Praha spolupracovat s ministerstvy a podpořit svůj rozvoj na veletrzích. "Budeme chtít být účastníky misí na veletrhy, které řeší jednotlivá ministerstva," řekla Krnáčová. O účasti Prahy na těchto akcích prý radní s ministerstvy nyní jednají.

Vzniknout by měla i komunikační kampaň prostřednictvím jak internetové stránky tak spoluprací se zahraničními zastupitelskými úřady.