Při havárii autobusu v Německu se zranilo deset Čechů, dva středně vážně

V Německu havaroval autobus s českými turisty vracejícími se z Itálie

V Německu havaroval autobus s českými turisty vracejícími se z Itálie Zdroj: INT, Reprofoto BR24

V Německu dnes ráno havaroval autobus s českými turisty, kteří se vraceli z Itálie do České republiky. Při neštěstí podle posledních informací utrpělo zranění deset lidí, z toho dva středně těžká, řekl mluvčí dolnobavorské policie. Původní informace bavorských médií hovořily o 14 zraněných. Zájezd vypravila cestovní kancelář Čedok, která uvedla, že podle jejích informací jsou zranění cestujících vesměs lehká.

Nehoda se stala ráno na dálnici A93 v dolnobavorském okrese Kelheim, jižně od města Řezno. Web Bavorského rozhlasu původně s odvoláním na policii informoval o 14 zraněných, z toho dvou těžce. Mluvčí dolnobavorské policie později řekl, že podle aktuálních informací utrpělo zranění deset lidí. "Osm lidí utrpělo lehká zranění, dva středně těžká," řekl mluvčí. Všech deset zraněných bylo podle něj převezeno do nemocnice.

Čedok, který výpravu do Itálie organizoval, v tiskové zprávě napsal, že při nehodě bylo v autobusu 34 českých turistů. Podle policie bylo v autobusu celkem 36 lidí. Cestovní kancelář rovněž sdělila, že "podle dosavadních informací se jedná pouze o lehká zranění". Turisté, kteří nehodu přečkali bez zranění, nyní podle Čedoku čekají na blízké hasičské stanici na náhradní autobus, který je převeze do Česka.

České ministerstvo zahraničí na twitteru uvedlo, že konzulát v Mnichově je v kontaktu s německými úřady a je připraven poskytnout pomoc.

Příčina neštěstí zatím podle mluvčího dolnobavorské policie není známa. Na místě začalo vyšetřování. Na nehodě se podle něj nepodílelo žádné jiné vozidlo. Autobus se převrátil, když se rozkymácel při sjezdu z dálnice A93 na silnici B15.