Šmucler chce měnit kus české medicíny, kandiduje na prezidenta zubařů

Roman Šmucler

Roman Šmucler Zdroj: Ceska televize

Podnikatel ve zdravotnictví, zubní lékař a moderátor Roman Šmucler kandiduje na prezidenta České stomatologické komory a chce ovlivňovat zdravotnictví.

Šmucler oznámil svou kandidaturu na Facebooku. „Nevím, jaké mám šance, ale aspoň si mohu říci, že jsem kus české medicíny zkusil změnit,“ napsal. V současnosti podle Šmuclera stomatologická komora jako by „v klíčových diskuzích o financování i zákonodárství v porovnání s dřívějškem vyklidila pole“.

Současný prezident stomatologické komory Pavel Chrz už po dvou funkčních obdobích znovu kandidovat nechce. Jeho nástupce by podle něj měl pokračovat v práci dosavadního vedení. „Bude nutné dál řešit financování stomatologické péče. Stát znovu a znovu přidává peníze do nemocnic,“ řekl E15 Chrz. Zdravotní pojišťovny hradí u zubařů jen základní péči a materiály.

Do voleb vedení stomatologické komory, které se budou konat v listopadu, už oznámili kandidaturu na prezidenta další tři kandidáti z dosavadního vedení. Viceprezident Robert Houba, člen představenstva Faez Al Haboubi, a předsedkyně revizní komise Michaela Kraus Kozumplíková.

Roman Šmucler vlastní mimo jiné velkou kliniku estetické medicíny a stomatologie Asklepion. Kromě podnikání ve zdravotnictví a medicíny se věnuje moderování, naposledy v pořadu České televize Nejchytřejší Čech.