Razie na pražském magistrátu: policie vyšetřuje sportovní granty, mají se týkat zastupitelů ANO

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Na pražském magistrátu zasahují policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Podle Blesk Zpráv se zajímají o činnost komise pro udělování grantů v oblasti sportu a tělovýchovy.
 

"Můžeme potvrdit, že na magistrátu byla realizována policejní akce v již prověřované věci, kterou nebudeme specifikovat," řekla ČTK bez dalších podrobností mluvčí městských státních zástupců Štěpánka Zenklová.

„Od rána u nás zasahuje policie, šetří problematiku sportu a tělovýchovy. Pražský magistrát poskytuje Policii ČR maximální součinnost. Bližší informace ale nemůžeme vzhledem k probíhajícímu vyšetřování poskytovat,“ řekl Blesk Zprávám mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Zásah potvrzují i oslovení politici. „Když jsem dnes dvacet minut hovořil s policií, ptali se mě na systémové věci, na schvalování grantů na sport. Bližší informace nemám. V minulosti jsem obdobně vypovídal například u případu docenta Bohuslava Svobody," řekl deníku E15 Petr Dolínek, radní pro dopravu, sport a volný čas.

"Tehdy se mne policie ptala, zda byl šéfem kontrolního výboru, jak fungují skartační řády a podobně. Zaslechl jsem, že se zásah týká převážně členů hnutí ANO z grantové komise. To ale nemohu věrohodně potvrdit," doplnil. 

„Úplnou náhodou mi to říkal kolega, který dostal SMS, že prý tam zasahuje policie. To je jediné, co víme. Mám to zprostředkovaně. Údajně se má jednat o přerozdělování grantů a má se to týkat pana Antonína Lébla a pana Jiřího Haramula (oba zastupitelé ANO - pozn. red.), což jsou zastupitelé a ještě dalšího. Počkáme si na oficiální informace od Magistrátu,“ řekla Blesk Zprávám Alexandra Udženija, zastupitelka a první místopředsedkyně ODS.

„V tuto chvíli nemáme příliš informací, jen že se to týká činnosti odboru sportu,“ potvrdila Blesk Zprávám primátorka Adriana Krnáčová. „Já samozřejmě budu chtít důkladné prošetření, ale také po ředitelce Magistrátu budu chtít okamžité postavení ředitelky odboru mimo službu,“ vzkázala Krnáčová a zmínila ředitelku odboru sportu a volného času Soňu Fáberovou.


Celý článek najdete na webu blesk.cz >>>