Trofej na Super Bowl je sama o sobě výhrou

Na trojhranném podstavci je míč v aktuální velikosti.

Na trojhranném podstavci je míč v aktuální velikosti. Zdroj: Tiffany & Co.

Po konci zápasu a předání trofeje si ji Tiffany vezme zpět a mistři klenotníci na ni ručně vyryjí jméno vítězného týmu.
Vince Lombardi Trophy, která se na Super Bowl uděluje již od roku 1970.
Trofej je vytvořená z kil ryzího stříbra.
Míč na trofeji má naprosto dokonalé detaily a samotná výroba trvá několik měsíců.
Výroba trofeje probíhá v dílně značky ve městě Cumberland ve státě Rhode Island.
6
Fotogalerie

Značka Tiffany &  Co. je známá především pro své šperky nebo film s Audrey Hepburn v hlavní roli. Málokdo ale ví, že Tiffany vytváří i sportovní trofeje pro mnoho a mnoho událostí. Jednou z těchto událostí je i Super Bowl, který se koná právě dnes. 

Takzvaná Vince Lombardi Trophy je pojmenována dle legendárního kouče a také jednoho z bývalých ředitelů National Football Leaque. Vítězům Super Bowl je udělována od roku 1967 a vznikla prosím pěkně podle skicy na koktejlovém ubrousky, kterou na jednom obědě nakreslil Oscar Riedener.  Trofej vznikla dle designu původně nakresleném na koktejlovém ubrousku.Trofej vznikla dle designu původně nakresleném na koktejlovém ubrousku. | Tiffany & Co.Práce začíná hned po konci aktuálního Super Bowl a trvá přes čtyři měsíce. Ve městě Cumberland ve státě Rhode Island má firma dílny na zpracování stříbra a právě zde trofej vzniká.

Mistři řemesla nejprve tvarují a vyřezávají ryzího stříbra. Trojhraný podstavec má na svém vrcholu míč v životní velikosti s precizními detaily a ihned po výhře umělci v Tiffany ručně vyrývají jméno vítězného týmu přímo na podstavec.  Po konci zápasu a předání trofeje si ji Tiffany vezme zpět a mistři klenotníci na ni ručně vyryjí jméno vítězného týmu.Po konci zápasu a předání trofeje si ji Tiffany vezme zpět a mistři klenotníci na ni ručně vyryjí jméno vítězného týmu. | Tiffany & Co.Krom Super Bowl dělá Tiffany trofeje i pro U.S. Open, The World Series nebo šampionát NBA. Míč na trofeji má naprosto dokonalé detaily a samotná výroba trvá několik měsíců.Míč na trofeji má naprosto dokonalé detaily a samotná výroba trvá několik měsíců. | Tiffany & Co.Super Bowl sám o sobě má neuvěřitelnou historii a význam pro sportovní kulturu. Je lehce s podivem, že z něj Amerika ještě neudělala státní svátek. Přečtěte si článek o této události v novém vydání Formen nebo jeho část zde.