Montblanc vypouští hodinky 1858 Geosphere inspirované pouští

Hodinky Montblanc

Hodinky Montblanc Zdroj: Montblanc

Speciální pozornost byla věnována ciferníku v kouřově hnědé barvě přecházející do béžové.
Legendární horolezec  Reinhold Messner.
Pero je mocnější než meč, ale u Montblanc jde pero ruku v ruce s hodnkami.
Hodinky jsou poháněny vlastním manufakturním kalibrem MB 29.25 s automatickým nátahem.
4
Fotogalerie

Legendární vojenské hodinky Minerva byly určené do extrémních podmínek. Hodinky Montblanc 1858 jsou moderní interpretací těchto historických časomír inspirovaných objevitelským duchem a jsou koncipovány jako nástroj, který propojuje minulost s přítomností skrze svou historii, komplikace a styl.

Hodinky Montblanc 1858 Geosphere se dvěma výraznými klenutými glóby zemských polokoulí a indikací světového času jsou jednou z klíčových ikon řady Montblanc 1858. Nyní vychází limitovaná edice. 

Hodinky MontblancHodinky Montblanc | Montblanc

Inspirované jsou výpravami horolezce Reinholda Messnera a vzdávají hold jeho pětitýdenní cestě v roce 2004, během které prošel sám pouští Gobi. Odkazující na barvy skalnatého pouštního terénu, hodinky harmonicky kombinují pouzdro se saténovým povrchem se speciálním gravírováním dýnka; obousměrnou, leskle hnědou keramickou lunetu; kouřově hnědý a béžový lakovaný ciferník a ladící vintage hnědý řemínek z telecí kůže Sfumato.

Hodinky jsou poháněny vlastním manufakturním kalibrem MB 29.25 s automatickým nátahem.Hodinky jsou poháněny vlastním manufakturním kalibrem MB 29.25 s automatickým nátahem. | Montblanc

V odkazu na cestu Reinholda Messnera z roku 2004 je na dýnku, zadní části pouzdra hodinek, vyvedeno jedinečné gravírování slavných Planoucích útesů v poušti Gobi. Tyto útesy, zvané též Bayanzag, ležely na Messnerově trase v severní Asii a jsou známé díky významným paleontologickým nálezům.

Speciální pozornost byla věnována ciferníku v kouřově hnědé barvě přecházející do béžové.Speciální pozornost byla věnována ciferníku v kouřově hnědé barvě přecházející do béžové. | Montblanc

Americký paleontolog Roy Chapman Andrews zde v roce 1920 objevil zkamenělá dinosauří vejce a vzácné exempláře velociraptorů. To on pojmenoval místo podle červeně a oranžově zabarvených pískovcových útesů, které při západu slunce plápolají jako oheň. Na dýnku je také vyobrazena růžice kompasu se zdobením vyobrazujícím vítr, inspirovaným tradičními mongolskými ornamenty.