UniCredit Bank a její zaměstnanci posílají na boj proti COVID-19 téměř pět milionů korun

UniCredit Bank

UniCredit Bank Zdroj: profimedia.cz

Banka UniCredit spustila ve spolupráci s nadací UniCredit Foundation v České republice a na Slovensku mezi svými zaměstnanci finanční sbírku, díky níž nakonec mezi tři české a dvě slovenské nemocnice rozdělí 4,9 milionu korun.

Zaměstnanci banky vybrali od začátku do poloviny dubna 800 tisíc korun, nadace UniCredit Foundation vybrané prostředky navýšila o 1,1 milionu korun a samotná UniCredit Bank a UniCredit Leasing přispěla dalšími 3 miliony korun.

„Zdraví nás všech, klientů i zaměstnanců, je naší nejvyšší prioritou. Všichni v UniCredit Bank děláme vše proto, abychom byli schopni efektivně pomoci tam, kde to je v tomto náročném období zapotřebí. Rozhodli jsme se proto s našimi zaměstnanci podpořit nemocniční zařízení, lékaře a sestřičky v České republice a na Slovensku a znovu svým jednáním potvrdit, že děláme ty správné věci,“ říká Jakub Dusílek, předseda představenstva UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia.

A nový místopředseda představenstva Marco Iannaccone pak dodává: „Jsem velmi rád, že jsem se s kolegy mohl ihned po příchodu na zdejší trh zapojit do výzvy na podporu nemocnic. I když se můj příchod odehrál v tom nejtěžším období, podílet se na silné vlně spontánní solidárnosti a angažovanosti všech zaměstnanců pro mne mnoho znamená. Během krátké doby se nám podařilo poskytnout okamžitou pomoc pěti nemocnicím, to je jedinečný pocit.“

Peníze ze sbírky organizované společností UniCredit Bank podpoří Nemocnici České Budějovice, Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně, Fakultní nemocnici v Brně a Univerzitní nemocnice v Bratislavě a v Košicích.