Jsme v největší krizi za dekády, je potřeba podpořit ekonomiku, shodli se hosté pořadu Dáme to

Video placeholde
Natáčení pořadu Dáme to
Natáčení pořadu Dáme to
Natáčení pořadu Dáme to
3
Fotogalerie

Bydlení bylo ústředním tématem prvního dílu nového diskuzního pořadu Deníku E15 s názvem Dáme to. Jednou týdně v něm budou odborníci, osobnosti a lidé, kteří mají co říct, řešit především ekonomické aspekty současné koronavirové krize. 

Projeví se současná krize na poklesu nájmů? „Existuje určitá korelace mezi počtem nových bytů na trhu a výší nájmů. Pokud ceny novostaveb poklesnou, tak se to v čase projeví i na klesajících nájmech,“ řekl místopředseda Občanského sdružení majitelů domů v ČR Milan Krček. 

Tématem těchto dní je také možný odklad nájmů, který nyní řeší zákonodárci. Pronajímatelé se navrhovanými opatřeními cítí znevýhodněni.

„Jsme v krizi, která má potenciál být jednou z největších za poslední desetiletí a nemyslím si, že je prostor hrát si na to, jaká politická strana stojí na čí straně. Podstatné je podpořit ekonomiku, podpořit obyvatelstvo, abychom tu krizi zvládli co nejrychleji s co nejmenšími ztrátami,“ soudí ekonom a expert na nemovitosti vyučující několik předmětů zaměřených na realitní trh na Fakultě financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické David Mazáček.

Moderátorem a průvodcem pořadu Dáme to je ekonom Dominik Stroukal. Diskuzní pořad bude zároveň součástí speciálu KoronaHelpdesk E15, který má ambici v nejbližší době radit a pomáhat občanům a firmám v současné složité době a být místem, kde čtenáři najdou aktuální koronavirové zpravodajství s ekonomickými souvislostmi.