Autorka Harryho Pottera Rowlingová a šéf Tesly Musk se potkali ve zvláštní twitterové debatě o bitcoinu

Koláž E15.cz

Koláž E15.cz Zdroj: E15

Harry Potter.
Továrna Tesly ve Fremontu.
Tesla Model Y a Elon Musk.
Harry Potter.
J. K. Rowlingová.
8
Fotogalerie

Twitter je místem všemožných debat o lecčems. Zakladatel Tesly Elon Musk vytváří svými příspěvky virální témata neustále. Jeho reakce na dotaz spisovatelky J. K. Rowlingové pobláznila internet. Přinesla ale také zajímavou konfrontaci světa vyznavačů a fanoušků kryptoměn a těch, kterým je toto téma vzdálené. Do diskuze se zapojil třeba i spoluzakladatel kryptoměny ethereum. 

Vezměte 15 milionů fanoušků, kteří sledují twitterový účet autorky ságy kolem čarodějnického učně Harryho Pottera J. K. Rowlingové, a 35 milionů fanoušků na twitteru Elona Muska. A o zábavu je postaráno. 

Rowlingová komunitu poprosila, zda by jí někdo nemohl vysvětlit, jak funguje bitcoin. A strhla se lavina. Včetně řady vtipů a přirovnání, že svět kryptoměn je vlastně podobný světu Harryho Pottera.

“Chování centrálních bank dalo kryptoměnám kredit,” napsal v jedné z reakcí Musk. 

Hodnota nejznámější kryptoměny bitcoinu se od svého vzniku více než před deseti lety zněkolikanásobila, nyní se cena jednoho bitcoinu pohybuje těsně pod hranicí deseti tisíce dolarů. 

S velmi oceňovaným hodnocením a vysvětlením “krypta” přišel spoluzakladatel jednoho ze systému digitálních mincí ethereum Vitalik Buterin. “Je to digitální měna, nic za ní nestojí, je cenná jen kvůli tomu, že existuje. Jako sběratelské předměty. Je síť počítačů, která udržuje decentralizovanou globální excelovou tabulku, do které se zapisuje, kdo kolik tokenů má,” napsal. 

Závěr? Bitcoin prý pro Rowlingovou není.