Investice podle ChatGPT. Některé tipy umělé inteligence by kryptospekulantům ušetřily balík

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz.

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz. Zdroj: E15

Jazykový model ChatGPT by nejspíš mohl částečně nahradit i práci portfolio manažerů. „Umělá inteligence“ zvládá generovat strukturované a smysluplné odpovědi na libovolná témata včetně investic a hodit se to může i kryptonadšencům. Navzdory letošnímu zotavení cen kryptoměn zůstávají jejich kurzy hluboko pod maximy z roku 2021 a mnoho spekulantů nadále jen počítá ztráty. Možná by neprodělali tolik, kdyby si nechali poradit od umělé inteligence. Její rady nejsou horší než některé zakořeněné poučky.

Ta otázka je zdánlivě banální. Pokud by měl investor diverzifikovat své kryptoportfolio, jaké digitální mince a tokeny by měl nakupovat, aby nespoléhal jen na bitcoin a ether? Otázka je záludná z různých důvodů. Právě proto by na ni mohla mít potenciálně mocná umělá inteligence neotřelou odpověď.

Základní problém tkví v tom, že zatímco digitálních měn existuje více nez dvacet tisíc, většina z nich se stejně cenově chová v zásadě stejně jako dominantní dvojice bitcoin & ether.

Co čeká krypto v roce 2023. Podívejte se na video:
Video placeholde
Krypto 2023: Přijde regulace? • Videohub

Vybrat si ty správné coiny je tedy doslova milionová otázka. Odpověď není jednoduché dostat ani z ChatGPT, ale s trochou snahy a kritického zhodnocení nabídne i postřehy, které po dodatečném ověření nejsou špatné. Podrobnosti nabízí aktuální kryptograf týdne.

„Pokud hledáte diverzifikaci svého portfolia kryptoměn za Bitcoinem (BTC) a Ethereum (ETH), zde jsou některé další populární možnosti, které byste mohli zvážit:

  • Cardano (ADA) - platforma pro inteligentní smlouvy
  • Binance Coin (BNB) - nativní token burzy Binance
  • Polkadot (DOT) - blockchainová platforma, která cílí na interoperabilitu mezi různými blockchainy

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!