Co nabízí Metropolitní univerzita Praha?

Metropolitní univerzita Praha (MUP) vznikla v roce 2001 a patří mezi nejstarší soukromé vysoké školy v České republice. Univerzita nabízí studium v bakalářském, magisterském a doktorském stupni.

Uchazeči o studium si mohou vybrat ze široké škály oborů, které je možné studovat v češtině i angličtině. MUP pořádá každý měsíc až do září den otevřených dveří, nejbližší termín je 21. dubna 2010.

V současné době studuje na Metropolitní univerzitě Praha 5000 studentů, a to nejen v Praze, ale také ve třech univerzitních střediscích - v Plzni, Liberci a Hradci Králové. Zájemci o studium mohou využít dnů otevřených dveří, které probíhají v sídle školy každý měsíc - až do září tohoto roku. Metropolitní univerzita Praha vychází vstříc také těm zájemcům, kteří chtějí skloubit vysokoškolské studium se zaměstnáním.

■ Studijní obory
V roce 2010 nabízí Metropolitní univerzita Praha vzdělání v sedmi bakalářských, šesti magisterských a dvou doktorských studijních oborech. Zájemci o studium si mohou vybrat, zda studovat v prezenční či kombinované formě. Metropolitní univerzita Praha nabízí tyto studijní obory: Veřejná správa, Průmyslové vlastnictví, Mezinárodní vztahy a evropská studia, Mezinárodní obchod, Veřejná správa, Humanitní studia, International Relations and European Studies, Anglophone Studies a Asijská studia a mezinárodní vztahy.

■ Zahraniční pobyty
Metropolitní univerzita Praha vysílá ročně přes 100 svých studentů na studium do zahraničí a naopak vítá desítky studentů, kteří přijíždí studovat na MUP ze zahraničních univerzit. Metropolitní univerzita Praha takto spolupracuje s více než 70 zahraničními univerzitami. Většina studijních výměn se koná v rámci programu Erasmus, studenti mohou studovat ale i mimo EU, např. na univerzitách v USA, Rusku, Taiwanu, Indonésii nebo Jižní Koreji.

■ Škola bez bariér
Na Metropolitní univerzitě Praha mohou studovat také uchazeči s tělesným postižením. Děje se tak již od roku 2003 a v právě probíhajícím akademickém roce 2009/2010 studuje na univerzitě 71 studentů s tělesným postižením, kteří navíc mohou studovat zcela bezplatně.

■ Jazykové kurzy pro veřejnost
Pro studenty i veřejnost nabízí Metropolitní univerzita Praha v rámci Centra jazykového vzdělávání přípravné jazykové kurzy k mezinárodně uznávaným zkouškám z angličtiny (PET, FCE, CAE a CPE). MUP má statut zkouškového centra Cambridge ESOL a dává studentům možnost získat mezinárodně kalibrovanou a platnou znalost anglického jazyka.

Cizinci se mohou přihlásit do dvousemestrálního intenzivního kurzu češtiny pro cizince.

www.mup.cz

PhDr. Helena Jílková