Fashion Arena zahajuje výstavbu druhé fáze

Další obchody vyrostou na ploše o velikosti sedm tisíc metrů čtverečních a dokončí tak ovál, který tvoří Fashion Arenu v pražských Štěrboholech. Investice do druhé fáze dosáhnou částky 160 milionů korun.

Developery jsou, stejně jako u první fáze, opět TK Development a LMS Outlets, generálním dodavatelem GEMO Olomouc. V současné době nabízí Fashion Arena Outlet Center 71 obchodních jednotek renomovaných značek s nabídkou různého typu zboží – módu, obuv a kožené doplňky, sportovní oblečení a vybavení, spodní prádlo, potřeby pro domácnost, hračky, cestovní zavazadla a další. První outletové centrum v Praze si od svého otevření 15. listopadu 2007 získalo velkou oblibu.

Nedávno dosáhla návštěvnost outletového centra Fashion Arena 3,5 milionu zákazníků, kteří sem opakovaně jezdí nejenom z Prahy, ale i z celé České republiky. Výjimkou nejsou ani zahraniční zákazníci, kteří návštěvu hlavního města spojí i s nákupy ve Fashion Areně. „Stejně jako v dalších evropských zemích si i lidé v České republice velmi rychle oblíbili outletové nakupování. Pomyslná díra na trhu je tedy hlavním důvodem našeho úspěchu,“ uvedl Graham Coxhead, zástupce ředitele vlastníka Fashion Arena Outlet Center, společnosti Euro Mall Štěrboholy a. s.

#####Počet obchodních jednotek se ještě navýšil

Na konci roku 2007 bylo ve Fashion Areně otevřeno zhruba 40 ze 71 obchodních jednotek – v oblasti outletových center šlo o výjimečný úspěch. Nyní je obsazenost téměř 100procentní. „Počet obchodních jednotek druhé fáze byl z původních 26 navýšen o dalších 11, které nabídnou malometrážní obchody. Chtěli jsme vyjít vstříc požadavkům, které vznesli naši stávající a potenciální nájemci,“ řekl Thomas H. Villadsen, generální ředitel TK Development. Jedním z důležitých aspektů úspěchu Fashion Areny je jednoznačně její poloha, která umožňuje snadný přístup zákazníkům jak automobilem, tak prostředky městské hromadné dopravy. Ze stanice metra A Depo Hostivař jezdí každých 30 minut bezplatná kyvadlová doprava.

#####Otevření dalších center se stále odkládá

Developerská společnost Devo Group ale termín několikrát posunula a není zatím jasné, zda a kdy bude projekt dokončen. Stavba dalších outletových center je nicméně plánována. Na severu Čech by měl vzniknout zřejmě největší tuzemský outlet. Projekt pod názvem Centrum obchodních služeb Knínice chystá u dálnice D8 nedaleko Ústí nad Labem stavební a inženýrská firma Unives.