Hudební výlet do Indie

Skutečnou hudební lahůdku nabízí posluchačům karlovarská Galerie umění.

Klasickou severoindickou hudbu zde zahrají excelentní instrumentalisté - hráč na sitár Amit Chatterjee a tablista Tomáš Reindl.
Amit Chatterjee je světově proslulý kytarista a zpěvák, který ještě donedávna hrál se skupinou The Zawinul Syndicate. S fenomenálním klávesistou Joe Zawinulem spolupracoval deset let. Během své kariéry také koncertoval a nahrával s uznávanými hudebníky world music a jazzu (například Burhan Ocal, David Liebman, Glen Velez, Trilok Gurtu, Vicki Richards), spolupracoval rovněž se Stingem, hrál i s Carlosem Santanou.
Tomáš Reindl patří hře na indické bubínky - tabla k velmi respektovaným hráčům. Absolvoval dva studijní pobyty v Indii a hru na tabla, ale i jiné etnické bicí nástroje, využívá v různých skupinách. Hraje také na posledním sólovém albu, které Chatterjee nahrál.
Klasická severoindická hudba je založená na propracovaném systému melodických a rytmických pravidel. V jejím rámci se hotové kompozice střídají s improvizacemi. Sitár je starý indický strunný nástroj s bohatším tónem a lepší dynamikou než kytara. Často jej doprovázejí právě tabla.
Jedinečný koncert se uskuteční 12. listopadu od 19.30 hodin.