Kam vyrazit na Vánoce na dovolenou? Vedou exotické destinace i poznávací zájezdy

Zdroj: Yespojistení.cz

Vánoce jsou již za rohem a s tím i spojené plánování zimní dovolené. Zatímco někdo dává přednost trávení svátků v pohodlí domova, jiní preferují odpočinek v zahraničí. V dnešním článku Vám představíme tipy na populární destinace, kam lze nyní na Vánoce vyrazit.

Za exotikou na Kapverdy či Dominikánu

Kapverdské ostrovy jsou u nás stále oblíbenější dovolenkovou destinací, přičemž vyrazit na Kapverdy lze v kteroukoli roční dobu. Celoroční průměrná teplota se zde pohybuje kolem 25 stupňů Celsia, což z Kapverd činí ideální cíl na vánoční dovolenou. Cestovní kanceláře aktuálně nabízí zájezdy na ostrovy Sal a Boa Vista, které jsou zatím nejvíce turisticky rozvinuté a jsou známé svými rozsáhlými plážemi a luxusními resorty.

Yespojistení.cz

Dominikánská republika

Dominikána je státem v Karibském moři, který každoročně naláká tisíce turistů ze všech koutů světa. Proč vyrazit právě na Dominikánu? Prosincové teploty jsou zde více než příjemné, průměrná teplota totiž činí 27 – 30 stupňů Celsia. Kromě nádherných pláží je Dominikána známá též svojí unikátní přírodou a malebnými městy s četnými památkami.

Yespojistení.cz

Za poznáním do Říma či do Vídně

Poznávací zájezdy nebo eurovíkendy jsou jedinečnou možností, jak poznat kulturu a památky dané země a zároveň si vychutnat tu pravou vánoční atmosféru. Mezi letošní favority jednoznačně patří věčné město Řím a malebné hlavní město Rakouska. V obou městech návštěvníky čekají bohaté vánoční trhy, zajímavé výstavy a kulturní akce. Výhodou jsou též relativně levné letenky a poměrně blízká vzdálenost, kdy do Rakouska či Itálie lze v mžiku dojet i autem.

Yespojistení.cz

Yespojistení.cz

Na vánoční dovolenou jedině s cestovním pojištěním

Ať se již rozhodnete pro jakoukoliv destinaci, nezapomeňte před cestou do zahraničí na sjednání cestovního pojištění. Dobře vybrané cestovní pojištění zajistí nejen pokrytí nenadálých nákladů na zdravotní péči, ale pokryje i ztrátu zavazadel či zpoždění dopravního prostředku. K rychlému porovnání pojištění lze využít speciální srovnávače, jako je například Yespojištění.cz, které přehledně zobrazí dostupné nabídky a umožní sjednání té nejvýhodnější varianty.